De badkamer schoonmaken - hier vind je goed advies

Hou rekening met het poetswerk wanneer je je nieuwe badkamer inricht

Onze badkamermeubels zijn speciaal gemaakt voor natte ruimtes. Ze zijn makkelijk schoon te maken en blijven nog vele jaren netjes en praktisch. Verleng de duurzaamheid van je meubels ook zelf en hou je badkamer jaar na jaar schoon en glanzend. Ontdek hieronder ons gouden advies voor de reiniging en het onderhoud van je badkamer.

Een goed onderhouden badkamer gaat langer mee

Maak van een degelijke reiniging en onderhoud een prioriteit. Dit zal een groot verschil maken voor de look en duurzaamheid van je badkamer, of die nu modern of eerder vintage is. Dat schoonmaken moet niet tijdrovend of omslachtig zijn. Haal de juiste producten in huis en maak je badkamer regelmatig schoon. Wij raden minstens één keer per week aan.

Tips om alles netjes te houden

Alle schoonmaakproducten die je nodig hebt

We brachten een verzorgings- en onderhoudsdoos uit waarmee jij je wastafel moeiteloos schoonhoudt. De doos bevat verzorgingsproducten voor een dagelijkse reiniging, voor een grondige reiniging, een ontkalker en een verzegelaar die je na de grondige reiniging op de wastafel aanbrengt. De verzegelaar laat een onzichtbaar, beschermend laagje achter op je wastafel. Zo is het beter bestand tegen water, kalkaanslag en vuil. Er zit ook een uitvoerige handleiding bij. Koop de verzorgings- en onderhoudsdoos in een Kvik-winkel in je buurt.

Je wastafel schoonmaken

Met KUMA Clean is je wastafel elke dag in geen tijd schoongemaakt. KUMA Clean werd speciaal ontwikkeld voor KUMA’s wastafels en werkbladen. Vet, vuil en zeepresten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als je het regelmatig gebruikt, krijgt kalkaanslag geen kans en zal je wastafel er nog vele jaren gloednieuw uitzien.

Verstuif KUMA Clean direct op de wastafel en neem af met een vochtige doek. 

Grondige reiniging

KUMA Superscrub is een schurende crème die moeilijke vlekken aanpakt. Gebruik ze regelmatig voor een grondige reiniging en voorkom zo blijvende afzettingen van kalk en vuil. Doe wat Superscrub op een vochtige doek en maak het oppervlak schoon. Laat het product op hardnekkige vlekken 5-10 minuten inwerken en veeg dan af.

Verzegel de wastafel en het blad met KUMA Seal, dat vuil afstoot en het oppervlak voor lange tijd schoonhoudt. Verstuif KUMA Seal op het schoongemaakte oppervlak en wrijf met een droge katoenen doek uit in een dunne laag. Veeg het oppervlak na één minuut af met een schone, vochtige doek. Na twee uur is het oppervlak afgedicht en klaar voor gebruik.

Verwijder moeilijke vlekken

Heel hardnekkige kalkaanslag en vlekken verwijder je met KUMA Lime. Verstuif KUMA Lime direct op de wastafel en het blad. Laat vijf minuten inwerken en veeg af met een vochtige doek. Opgelet: gebruik KUMA Lime niet op de materialen Pearl en Terrazzo.

Werk af met KUMA Seal. Verstuif op het droge, schone oppervlak en wrijf met een droge katoenen doek uit in een dunne laag. Wacht een minuut en veeg af met een schone, vochtige doek. Na twee uur is het oppervlak afgedicht en klaar voor gebruik.