Eerst de basis
Heeft de loodgieter zijn werk gedaan? Zijn de vloeren en muren klaar?
In de meeste gevallen is het loodgieterswerk prioritair, omdat je nieuwe badkamerkast er overheen wordt geplaatst. Je kunt je leidingen en aansluitingen natuurlijk ook verplaatsen. Maar daarvoor heb je wel een erkende loodgieter en misschien ook een aannemer nodig. Je lokale Kvik-adviseur kan je aanbevelingen doen over de plaatsing van je sanitaire voorzieningen en je vertellen hoe je een verplaatsing ervan kunt vermijden als het echt te veel gedoe is.
En de elektricien?
Hetzelfde geldt voor de stroomaansluitingen naar bijvoorbeeld een spiegel met achtergrondverlichting of stopcontacten in een kast. Het handigste is natuurlijk om de bestaande elektriciteitsdraden te gebruiken. Hoe dan ook moet al dit werk afgerond zijn voor je de kast gaat plaatsen.
Kasten installeren
Bekijk ons handige filmpje
Klik op deze afbeelding om een filmpje af te spelen over het installatieproces. Dit is een algemeen filmpje voor al onze badkamerkasten. Het is dus mogelijk dat je met vragen blijft zitten.
Lees de installatie-instructies
Je vindt papieren instructies in de leveringsdoos van je kast. Maar je vindt de montagehandleidingen ook hier. Je hebt dan wel het artikelnummer nodig (dat staat op de factuur).
Je Kvik-adviseur
Zit je met twijfels? Neem dan contact op met de Kvik-winkel in je buurt en het liefst nog met de verkoper die je hielp met de aankoop van je kast.
Badkamer DIY - FAQ
Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen die we krijgen van klanten die een badkamerkast van Kvik aan het installeren zijn.
Dat hangt af van de personen die hem zullen gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om hem comfortabel te maken voor de grootste of kleinste persoon in huis. Normaal gezien raden we aan om de bovenkant van de wasbak ergens tussen 80 en 95 cm hoog te laten komen, hoewel de leidingen ook een rol kunnen spelen.
Esthetisch gezien is symmetrie in de kamer en de vrije ruimte eromheen de beste keuze. Maar in de meeste gevallen zullen de leidingen en aansluitingen bepalen waar je kast zal komen te staan. Die zijn het liefst verborgen in de kast, zodat je ze niet ziet. Je zult daar in je plannen rekening mee moeten houden. Hulp nodig om een nieuw plan uit te tekenen op basis van jouw specifieke metingen? Aarzel dan niet om de Kvik-winkel in je buurt te bellen.
Fouten maken is normaal. Het overkomt zelfs de beste doe-het-zelvers. Maar je zult in het DIY-pakket geen reserveonderdelen vinden. Je kunt wel nieuwe onderdelen bestellen via je Kvik-winkel.
Het kan ook zonder … Maar veel klanten willen complexere installaties. Denk maar aan een spiegel die ook dienstdoet als lamp. In de meeste gevallen ben je bij wet verplicht om de installatie van stopcontacten in een natte ruimte over te laten aan een erkende elektricien. Heb je een geïntegreerde wasbak? Dan heb je vaak geen echt wastafelblad voor bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel, haardroger of scheerapparaat. Die gaan dan in de kast zelf. Een stopcontact om ze te herladen in de kast zelf is zeer handig. Laat dit toch nakijken door een erkend elektricien, om zeker te zijn.