Een kamer met een hart

De Conversatiekeuken®.

Wij vonden de Conversatiekeuken® uit.

Vanaf dag één was het onze ambitie om de keukensector te veranderen. Dit leidde tot nieuwe ideeën en producten die zijn gestoeld op ons onderzoek en ervaring met hoe mensen in hun keuken leven.

In 1999 introduceerden we het concept van de Conversatiekeuken®.De filosofie erachter is eenvoudig: de keuken is het kloppende hart van de woning.Hier komen we samen om te koken, plezier te maken en diepe gesprekken te voeren.Hier hebben we de voorbije jaren gewerkt en les gevolgd.Het is een plek voor dagelijkse taken, voor koffiepauzes, om even op adem te komen met een boek, een gezelschapsspel te spelen en tijdens het koken mee te zingen met de radio. Hier wordt gelachen, geweend, gedanst en geleefd. Hier wordt het dagelijkse leven verrassend en het weekend magisch.Hier wil iedereen zijn. En leven.

Samenzijn is de nieuwe luxe.

Er is veel gebeurd sinds 1999. Ons leven speelt zich hoofdzakelijk online af en dat kan hectisch en chaotisch aanvoelen. De moderne keukenruimte moet dus aan steeds meer noden voldoen. De ene kookt, de andere beantwoordt e-mails. De tiener hangt in de zetel met zijn smartphone en zijn zusje maakt ondertussen haar huiswerk aan de tafel.

Maar of we nu met veel of met weinig zijn, groot of klein wonen, online of offline zijn … Het is in de keuken dat we samenkomen. We hebben zo nu en dan een adempauze nodig. Een ruimte waar de geest rust vindt, waar we saamhorigheid voelen en goede gesprekken tot stand komen. De Conversatiekeuken® is nog steeds de ruimte waar iedereen wil zijn.

Verrassend lage prijs.

Kvik heeft een diep respect voor klanten en is vastberaden verandering teweeg te brengen. We ontwikkelen al conversatiekeukens sinds 1999 en durven onszelf zonder schroom experts te noemen. Daarom vind je in onze winkels altijd een brede waaier aan boeiende en gezellige keukens voor verrassend lage prijzen. 

Waarom zijn onze prijzen verrassend laag?

Niet alleen een eiland.

Veel mensen associëren een Conversatiekeuken® met een kookeiland. Maar je kunt er ook op andere manieren een sociale plek van maken. Denk maar aan zitplaatsen aan het uiteinde van het werkblad, waar de kinderen huiswerk maken of vrienden van een glaasje wijn genieten terwijl jij kookt. Het is eender welke plek waar we in de keuken samen zijn.

Samenzijn is de nieuwe luxe. En dat geldt vandaag meer dan ooit.

Ontdek hoe je het juiste kookeiland vindt

Een duurzame keuze.

Niet alleen lanceerden we de Conversatiekeuken®, we waren ook de eerste keukenfabrikant die gerecycleerd mdf gebruikte in al zijn keukendeuren en ladefronten. We gebruiken op al onze deuren en fronten ook folie gemaakt van gerecycleerde plastic flessen. Onze Conversatiekeuken® is niet alleen van topkwaliteit, het is ook een duurzame keuze waar je nog vele jaren van zult genieten.

Lees hier over ons duurzaamheidstraject

Ontdek nog meer Conversatiekeukens.

— VEDA

-- duurzaam Deens design voor verrassend lage prijzen.

— TINTA

-- ruimte voor iedereen.