3 tips om een duurzame keuken te kopen

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

OMBRA green

€ 8.431,-

?
Sommige keuzes die je voor je nieuwe keuken maakt, hebben een grotere impact op onze planeet dan andere. In het kader van ons duurzaamheidstraject onderzochten we de hele levenscyclus van een keuken. We trokken daar lessen uit en vertellen je op welke drie manieren je kunt verzekeren dat je nieuwe keuken echt duurzaam is.

We willen allemaal duurzamer leven. Voor ons is dit zelfs een topprioriteit! Het is ook onze taak om het voor jou als consument gemakkelijker te maken om duurzamer te leven in je keuken.

 

Een keuken is een investering op lange termijn en een product dat lang moet meegaan. Er is geen betere plaats om te bouwen aan een meer duurzame levensstijl! Want waar brengen we meer tijd door dan in onze keuken? 

 

We analyseerden de levenscyclus van een keuken. Daarbij berekenden we ook de CO2-impact die een keuken heeft over een levensduur van 20 jaar. We ontdekten dat een paar relatief kleine beslissingen een grote impact kunnen hebben.

1. Kies energiezuinige huishoudtoestellen

Toestellen met de beste energiescore leveren grote CO2-besparingen op tijdens de levensduur van een keuken.

TIP VAN KVIK

Wist jij dat Kvik een breed aanbod efficiënte, energiezuinige toestellen van bekende merken heeft? En dat die verrassend goedkoop zijn?

Bekijk alle toestellen die wij aanbieden
Witte keuken met een massief houten werkblad en ingebouwde huishoudelijke apparaten

2. Kies voor hout

Het juiste werkblad kan al een groot verschil maken. Laminaat of massief hout zijn de meest duurzame keuzes. De CO2-voetafdruk van een werkblad in laminaat is per m² 6,5 keer kleiner dan die van een composietwerkblad.*

TIP VAN KVIK

We hebben meer dan 30 verschillende werkbladen in laminaat en massief hout, allemaal gemaakt van gecertificeerd hout, waaronder een blad in 2 cm massief eikenhout, met een Cradle to Cradle-gecertificeerde behandeling. Een Cradle to Cradle-certificering is een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere, duurzamere producten die zijn gemaakt voor de circulaire economie.

Bekijk onze werkbladen

3. Kies voor gerecycleerd

Kies een keuken die uit zoveel mogelijk gerecycleerd materiaal bestaat. Zo hou je de CO2-voetafdruk klein. Gerecycleerde materialen zijn de spaanplaat of mdf aan de binnenkant, maar ook de fronten van gerecycleerde petflessen aan de buitenkant.

TIP VAN KVIK

Wist jij dat wij voortdurend innoveren en op zoek gaan naar nieuwe manieren om gerecycleerd materiaal te gebruiken? Zo zijn al onze foliefronten gemaakt van gerecycleerde petflessen. Voor elk front van 60 cm recycleren wij 40 petflessen. We investeerden ook in een verbrandingsoven die ons houtafval omzet in warmte. Een beslissing die onze CO2-voetafdruk aanzienlijk heeft verkleind!

Bekijk onze Deense designkeukens

Nieuwsgierig naar meer?

— Praat met onze experts

-- en vind de meest duurzame oplossing voor jouw project

— Lees meer over onze duurzame doelen

-- lees wat we al verwezenlijkten en wat we nog van plan zijn voor de nabije toekomst.