We breiden ons aanbod producten met FSC®-label uit.

In 2011 kregen we als een van de eerste keukenfabrikanten het FSC®-label. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het label van deze internationale non-profitorganisatie geniet veel aanzien en wordt uitgereikt voor naleving van de FSC-norm. Het FSC-label is de garantie dat de bomen op een verantwoorde manier worden gekapt en dat de levensomstandigheden van de lokale bevolking in bosrijke gebieden wereldwijd worden verbeterd.

Vandaag zijn al onze massief houten werkbladen en nagenoeg alle deuren gemaakt van hout met FSC-label. Dus als je een van onze keukens kiest, weet je dat ze werd gemaakt van verantwoorde materialen.

Geen meerprijs voor onze klanten.

Wij zijn een van de grootste spelers in de keukensector. En het is onze plicht om te verzekeren dat onze producten op een milieu- en mensvriendelijke manier worden gemaakt.


Al onze massief houten werkbladen hebben een FSC-label. We vonden het dan ook logisch om dit door te trekken naar onze fronten. Onze klanten betalen daarvoor geen cent extra. Met onze producten met FSC-label maken wij van duurzaamheid een vanzelfsprekende keuze in de zoektocht naar een keuken, badkamer of maatkast.

Ontdek meer over FSC

Wij kregen het Deense Indoor Climate Label.

We slaagden voor een hele reeks testen en mochten het Deense Indoor Climate Label opspelden. Dit verzekert een beter binnenklimaat wanneer je voor je keuken, badkamer of maatkast voor ons kiest.

Het Indoor Climate Label bepaalt eisen voor de impact van de producten op de kwaliteit van de binnenlucht. Het verschilt dus van ecolabels zoals The Nordic Ecolabel, dat in grotere mate eisen stelt op het vlak van productie en afvalverwerking, en in mindere mate op de impact die het dagelijks gebruik van de producten heeft op de luchtkwaliteit binnenshuis.

De materialen van de producten met het Indoor Climate Label ondergingen dus uitgebreide tests voor ontgassing, luchtafgifte en irritatie.

Ontdek meer over het Deense Indoor Climate Label

Wil je meer weten over FSC®?.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ons gebruik van FSC-producten.

Onze afdeling Kwaliteitscontrole

Laila Holm Pedersen, Kwaliteitscontrole

Tel.: +45 20 98 44 20
E-mail: lhp@kvik.com

Vertegenwoordiger van Forest Stewardship Counsel

Loa Dalsgaard Worm

Tel.: 28 78 08 19.
E-mail: loa@fsc.dk