Geproduceerd met de volgende generatie in het achterhoofd

Onze duurzaamheidsmissie.

Wij gebruiken

-- verantwoorde flatpacks.

Een belangrijk onderdeel van ons concept is ons efficiënt vervoer van platte pakketten. Wij assembleren onze keukens in een Kvik-winkel in jouw buurt. In de keukensector is het de gewoonte om dit in de fabriek te doen. Onze logistieke oplossing met platte pakketten zorgt voor minder CO2-uitstoot, want we kunnen 6 keer meer keukens in elke vrachtwagen vervoeren.

Lees meer over onze leverings- en installatiedienst
Onze producten zijn

-- ontworpen om lang mee te gaan.

Wij maken tijdloos Deens design van hoogwaardige materialen met een verantwoorde herkomst. Onze uitgebreide garanties weerspiegelen ons sterke geloof in duurzame producten. Design en functie zijn in onze keukens altijd perfect in balans. Jij krijgt dus een duurzame keuze waar je nog vele jaren trots op kunt zijn. Hier, in het hart van je woning, maak je de mooiste herinneringen.

Designs
Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

€ 8.742,-

Op weg naar een duurzamere toekomst

— — gecertificeerde verantwoorde bosbouw

In 2013 zijn we begonnen met het gebruik van gecertificeerd hout in geselecteerde producten. We zetten ons in voor duurzame bosbouw en sinds de zomer van 2020 gebruiken we alleen gecertificeerd duurzaam hout in al onze keukens, baden en kasten.

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

-- gerecycleerde producten.

Wij streven ernaar om alleen duurzame en bij voorkeur gerecycleerde materialen te gebruiken. Sinds eind 2020 zijn al onze foliefronten gemaakt van gerecycleerd pet. In 2021 zijn we gerecycleerd mdf beginnen te gebruiken in de kern van onze keukenfronten.

-- hernieuwbare energie.

Sinds 2019 werken onze fabriek en kantoren volledig op hernieuwbare energie. Alle lampen werden vervangen door energiezuinige ledlampen. Die aanpassingen hebben ons energieverbruik fors verminderd.

Het is een reis

Wij kozen vier SDG's van de VN.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG's) zijn een verzameling van 17 globale doelstellingen die een ‘blauwdruk moeten zijn voor een betere en duurzamere toekomst voor iedereen’. Wij besloten ons te focussen op vier specifieke doelen en zijn vastberaden om onze manier van zakendoen om te gooien.

De 4 doelen waarop wij ons toespitsen:

Doelstelling 8: Waardig werk en economische groei
Doelstelling 12: Verantwoorde consumptie en productie
Doelstelling 13: Klimaatactie
Doelstelling 16: Vrede, veiligheid en sterke publieke diensten

Duurzaamheidsrapport 2023 van Ballingslöv International.

Wij maken deel uit van het Zweedse concern Ballingslöv International AB. Elk jaar geeft Ballingslöv International AB een duurzaamheidsrapport uit. Dit rapport omschrijft de initiatieven die zijn bedrijven namen en de vooruitgang die ze boekten.

Lees hier het volledige rapport