Geproduceerd met de volgende generatie in het achterhoofd

Onze duurzaamheidsmissie.

Het is ons gelukt!

CO2-positief sinds 2021.

We zijn ambitieus in alles wat we doen, maar vooral als het aankomt op duurzaamheid. Om onze missie van kwalitatief hoogstaand Deens design voor verrassend lage prijzen te realiseren, innoveren we voortdurend. Op het vlak van duurzaamheid hanteren we dezelfde aanpak. Onze productie in ons Deense hoofdkantoor werd CO2-positief in 2021. Maar we gaan niet op onze lauweren rusten. We werken nu samen met onze leveranciers aan ons doel om onze hele toeleveringsketen CO2-neutraal te maken tegen 2025. 

Lees meer over onze ambitie om CO2-positief te zijn

Wij gebruiken

-- verantwoorde flatpacks.

Een belangrijk onderdeel van ons concept is ons efficiënt vervoer van platte pakketten. Wij assembleren onze keukens in een Kvik-winkel in jouw buurt. In de keukensector is het de gewoonte om dit in de fabriek te doen. Onze logistieke oplossing met platte pakketten zorgt voor minder CO2-uitstoot, want we kunnen 6 keer meer keukens in elke vrachtwagen vervoeren.

Lees meer over onze leverings- en installatiedienst
Onze producten zijn

-- ontworpen om lang mee te gaan.

Wij maken tijdloos Deens design van hoogwaardige materialen met een verantwoorde herkomst. Onze uitgebreide garanties weerspiegelen ons sterke geloof in duurzame producten. Design en functie zijn in onze keukens altijd perfect in balans. Jij krijgt dus een duurzame keuze waar je nog vele jaren trots op kunt zijn. Hier, in het hart van je woning, maak je de mooiste herinneringen.

Designs
Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

€ 8.431,-

Op weg naar een duurzamere toekomst

— -- gerecycleerde producten.

Wij streven ernaar om alleen duurzame en bij voorkeur gerecycleerde materialen te gebruiken. Sinds eind 2020 zijn al onze foliefronten gemaakt van gerecycleerd pet. Dit betekent dat we 10,5 miljoen plastic petflessen per jaar recycleren en omvormen tot duurzame consumptiegoederen. In 2021 zijn we gerecycleerd mdf beginnen te gebruiken in de kern van onze keukenfronten.

— -- hernieuwbare energie.

Sinds 2019 werken onze fabriek en kantoren volledig op hernieuwbare energie. Alle lampen werden vervangen door energiezuinige ledlampen. Die aanpassingen hebben ons energieverbruik fors verminderd.

Wij zijn onderdeel van FSC

-- duurzaam hout.

In 2013 begonnen we in bepaalde producten FSC-gecertificeerd hout te gebruiken. We scharen ons achter duurzame bosbouw. Sinds de zomer van 2020 gebruiken we dan ook enkel gecertificeerd duurzaam hout in al onze keukens, badkamers en maatkasten.

Lees meer over FSC

De Kvik-productie werd CO2-positief in 2021.

Wij kozen vier SDG's van de VN.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG's) zijn een verzameling van 17 globale doelstellingen die een ‘blauwdruk moeten zijn voor een betere en duurzamere toekomst voor iedereen’. Wij besloten ons te focussen op vier specifieke doelen en zijn vastberaden om onze manier van zakendoen om te gooien.

De 4 doelen waarop wij ons toespitsen:

Doelstelling 8: Waardig werk en economische groei
Doelstelling 12: Verantwoorde consumptie en productie
Doelstelling 13: Klimaatactie
Doelstelling 16: Vrede, veiligheid en sterke publieke diensten

Duurzaamheidsrapport 2022 van Ballingslöv International.

Wij maken deel uit van het Zweedse concern Ballingslöv International AB. Elk jaar geeft Ballingslöv International AB een duurzaamheidsrapport uit. Dit rapport omschrijft de initiatieven die zijn bedrijven namen en de vooruitgang die ze boekten.

Lees hier het volledige rapport