4 tips om je keuken te upcyclen

AVOLIA clay

€ 9.861,-

Als je een nieuwe keuken koopt, kun je een actieve rol spelen bij het minimaliseren van je totale impact op het milieu. De minst belastende keuze is om je keuken te houden en hem een make-over te geven! We hebben vier tips op een rijtje gezet om je huis een keukenrenovatie te geven met een frisse nieuwe look die nog jaren meegaat.

Als je echt een minder impactvolle keuken wilt, begin dan met je bestaande keuken en kijk welke updates je kunt maken, zodat je er nog jaren van kunt genieten. Hoewel nieuwe keukens een groot deel van ons werk uitmaken, vinden we duurzaamheid zo belangrijk dat we je willen helpen om je bestaande keuken nog een tijdje langer te behouden. Dus laten we eens kijken hoe je je keuken kunt upcyclen en langer kunt behouden.

1. Vervang kleine details

Neem de details van je keuken onder de loep om te zien welke kleine aanpassingen je kunt doen. Vervang je koperen handgrepen bijvoorbeeld door gietijzeren exemplaren. Of geef de lijsten tussen de lades een andere kleur. Zo ziet je keuken er meteen heel anders uit! Voeg tot slot accessoires toe om de nieuwe stijl of kleur te accentueren.

TIP VAN KVIK

Ons assortiment handgrepen werd uitgebreid, dus je hebt meer keuze. Onze greeploze keukens hebben ook details die je gemakkelijk en snel verandert. Zo krijg je een compleet nieuwe look!

Bekijk onze handgreepcollecties

2. Vervang enkel de fronten

Misschien kun je de kasten behouden en gewoon de fronten vervangen … Neem een paar foto's, meet je keuken op en spring eens binnen voor een gesprekje met een keukenexpert. Je hoort snel of het kan! Heb je al een keuken van Kvik? Dan zou dit mogelijk moeten zijn.

TIP VAN KVIK

Als je de binnenkant wilt upgraden, zijn onze binnenlades misschien wel handig. Ze bieden meer opbergruimte. We hebben ook slimme uittrekbare legplanken voor hoekkasten!

Maak een afspraak in een winkel in je buurt

3. Vervang je werkblad en spoelbak

Het werkblad en je spoelbak zijn de kers op de taart. Het zijn ook de meest gebruikte onderdelen van je keuken! Met een nieuw werkblad krijgt je keuken ineens een verjongingskuur. Denk eraan: hout en laminaat zijn de duurzaamste keuzes voor een werkblad. En laminaat is veruit de goedkoopste oplossing.

TIP VAN KVIK


Ontdek ons werkblad van massief hout van 2 cm met onze nieuwe Supreme-behandeling. Deze revolutionaire, nieuwe behandeling beschermt je houten werkblad jarenlang tegen vlekken en slijtage. En dat maakt een groot verschil voor de levensduur van je keuken!

Ontdek hier onze werkbladen

4. Kies een nieuwe stijl

Nieuwe verlichting, open legplanken met leuke accessoires, een nieuwe spatwand of een fris kleurtje op de muren … Je kunt je keuken een compleet nieuwe look geven zonder ook maar iets van je huidige keuken te vervangen.

TIP VAN KVIK

Wij hebben een complete catalogus met Deense designartikelen die je keuken wat extra stijl geven.

Ontdek onze Design zone-catalogus

Nieuwsgierig naar meer?

— Praat met onze experts

-- en vind de meest duurzame oplossing voor jouw project.

— Lees meer over onze duurzame doelen

-- lees wat we al verwezenlijkten en wat we nog van plan zijn voor de nabije toekomst.