4 tips voor een duurzamer leven in de keuken

Het zijn de kleine, alledaagse dingen die het grote verschil maken. We spraken met experts en verzamelden de beste tips voor een groener leven in je keuken.

De vele kleine keuzes die we dagelijks maken, kunnen zwaar doorwegen. We moeten ons daar gewoon bewust van zijn en waar mogelijk andere keuzes maken. Sommige zijn makkelijk en andere wat moeilijker. En soms zijn ze zelfs verrassend! Lees verder en ontdek meer.

1. Gebruik hernieuwbare energie

Zorg ervoor dat je elektriciteit enkel van hernieuwbare energiebronnen komt. Het is een van de belangrijkste stappen voor een duurzamer leven in de keuken. Neem vandaag nog contact op met je elektriciteitsleverancier en vraag naar groene energie. Je kunt je CO2-voetafdruk zo met wel 60% verkleinen!

TIP VAN KVIK

In 2018 schakelden we in onze fabriek en hoofdzetel om naar 100% hernieuwbare energie. Dit had een enorme impact op ons doel om CO2-neutraal te worden!

Lees hoe onze productie CO2-positief werd

2. Sorteer je afval

In een containerpark of gewoon thuis kun je organisch en niet-organisch afval, metaal, glas, plastic en papier sorteren. Volg de sorteerregels in jouw regio en sorteer zo goed en zo systematisch mogelijk. Elk klein beetje helpt.

TIP VAN KVIK

Dankzij onze fantastische afvalsystemen wordt sorteren kinderspel!

Bekijk onze slimme oplossingen voor het sorteren van afval

3. Beperk voedselverspilling

Koop enkel wat je nodig hebt en eet al het voedsel dat je koopt. Zo simpel is het. We verspillen gemiddeld 173 kg voedsel per persoon per jaar! Plan je maaltijden zo dat je enkel koopt wat je ook echt zult gebruiken. Gebruik je diepvriezer en wees creatief met restjes. Elk klein beetje helpt.

TIP VAN KVIK

Bekijk onze toestellen die je helpen voedsel langer te bewaren en je restjes efficiënt op te warmen.

4. Gebruik je vaatwasser

Het is bijna niet te geloven, maar met de vaatwasser verbruik je minder water dan wanneer je met de hand afwast! Let er gewoon op dat hij vol is voor je hem aanzet. En kies de ecofunctie voor maximale energie-efficiëntie!

TIP VAN KVIK

We bieden een breed assortiment efficiënte, energiezuinige vaatwassers van bekende merken. En die zijn verrassend goedkoop! Met afdekpanelen in de stijl van onze designs passen ze bovendien naadloos in je keuken.

Nieuwsgierig naar meer?

— Praat met onze experts

-- en vind de meest duurzame oplossing voor jouw project.

— Lees meer over onze duurzame missie

-- lees alles over wat we al deden en wat we nog gaan doen.