4 tips voor een duurzamer leven in de keuken

Het zijn de kleine dingen die we elke dag doen die echt tellen. We hebben met experts gesproken en advies verzameld over hoe je duurzaamheid in je dagelijkse keukenleven kunt integreren.

De kleine keuzes die we dagelijks maken, kunnen echt veel uitmaken. We moeten ons er gewoon bewust van zijn en er een dagelijkse praktijk van maken. Sommige zijn makkelijk, andere zijn wat moeilijker en sommige zijn zelfs een beetje verrassend. Lees verder voor meer informatie.

1. Gebruik hernieuwbare energie

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je ecologische voetafdruk in je dagelijks leven te verkleinen, is ervoor zorgen dat alle elektriciteit die je in je keuken gebruikt, afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Neem contact op met je elektriciteitsleverancier en vraag vandaag nog om hernieuwbare energie. Het kan je CO2-voetafdruk met wel 60% verminderen!

TIP VAN KVIK

We zijn in 2018 overgestapt op 100% hernieuwbare energie in onze fabriek en ons hoofdkantoor en dat heeft een merkbaar verschil gemaakt in onze uitstoot.

2. Sorteer je afval

In een containerpark of gewoon thuis kun je organisch en niet-organisch afval, metaal, glas, plastic en papier sorteren. Volg de sorteerregels in jouw regio en sorteer zo goed en zo systematisch mogelijk. Elk klein beetje helpt.

TIP VAN KVIK

Dankzij onze fantastische afvalsystemen wordt sorteren kinderspel!

Bekijk onze slimme oplossingen voor het sorteren van afval

3. Beperk voedselverspilling

Koop enkel wat je nodig hebt en eet al het voedsel dat je koopt. Zo simpel is het. We verspillen gemiddeld 173 kg voedsel per persoon per jaar! Plan je maaltijden zo dat je enkel koopt wat je ook echt zult gebruiken. Gebruik je diepvriezer en wees creatief met restjes. Elk klein beetje helpt.

TIP VAN KVIK

Bekijk onze toestellen die je helpen voedsel langer te bewaren en je restjes efficiënt op te warmen.

4. Gebruik je vaatwasser

Het is bijna niet te geloven, maar met de vaatwasser verbruik je minder water dan wanneer je met de hand afwast! Let er gewoon op dat hij vol is voor je hem aanzet. En kies de ecofunctie voor maximale energie-efficiëntie!

TIP VAN KVIK

We bieden een breed assortiment efficiënte, energiezuinige vaatwassers van bekende merken. En die zijn verrassend goedkoop! Met afdekpanelen in de stijl van onze designs passen ze bovendien naadloos in je keuken.

Nieuwsgierig naar meer?

— Praat met onze experts

-- en vind de meest duurzame oplossing voor jouw project.

— Lees meer over onze duurzame missie

-- lees alles over wat we al deden en wat we nog gaan doen.