Gids voor een grijs keukendesign

PRATO dark grey

€ 10.132,-

Grijs is in. De grijze keuken is niet zomaar een compromis voor wie niet kan kiezen tussen wit en zwart. Het is een stijlkeuze op zich. En met grijstinten doe je dingen die je met geen enkele andere kleur klaarspeelt.

Grijs geeft je keuken een neutrale en ingetogen look die vingerafdrukken en vlekken verhult. Bovendien benadrukt en versterkt het de contrasten die je voor je keuken koos. Het is de perfecte achtergrond voor kleurrijke tegeltjes of die rode Kitchen Aid waar je al even van droomt. 

Laten we samen eens kijken hoe grijstinten perfect kunnen zijn voor jouw keuken.

Stijlvol en minimalistisch

Een grijze keuken kan ruw en ongezoet ogen. Maar ze kan – met lichte en zachte duifgrijze tinten – ook stijlvol en minimalistisch zijn. Het gaat er maar om welke elementen je samenvoegt. Gebruik bijvoorbeeld een lichtgrijze basiskleur en kies contrasterende tinten voor andere elementen, zoals je werkblad en handgrepen.

Vul je keuken met zachte contrasten

Met wit en grijs in je keuken krijg je een zachter contrast dan bijvoorbeeld met wit en zwart. Zo krijgt je keuken een zachtere uitstraling.


Je kunt in de hele ruimte contrasten toevoegen. Dat kan bijvoorbeeld met keukenelementen zoals werkblad, spoelbak, de afwerking van de deuren, de handgrepen of de kraan.

Ontdek onze grijze keukendesigns

PAVIA pure grey

€ 9.962,-

Zwart keuken met keukeneiland en gekleurde zwarte fronten

MANO dark grey

€ 11.072,-

Creëer contrasten met werkbladen

Een werkblad kan de look van je keuken radicaal veranderen. Creëer bijvoorbeeld een contrast tussen lichtgrijze deuren en een donker werkblad. Licht op licht is dan weer zachter en rustgevend voor de ogen.

Ontdek hier alles over onze werkbladen

Krijg grip op je keuken

De juiste handgreep werkt niet gewoon je deurtje af, maar je hele keuken. Droom je van een romantische, grijze landelijke keuken? Lichte of donkere knopjes kunnen de finishing touch zijn die je zoekt. Deurtjes met geïntegreerde handgrepen houden de grijze keuken dan weer minimalistisch.

Ontdek hier onze handgreepcollecties

Ontdek onze grijze keukens

Verken al onze keukendesigns