Hoeveel renovatie heeft je keuken nodig?

PRATO dark grey

€ 10.132,-

Is je keuken aan vernieuwing toe? Denk dan goed na over het werk dat er nodig is. Moet alles eruit? Of volstaan een vers likje verf op de muren en nieuwe handgrepen op lades en deurtjes? Deze gids helpt je uit te dokteren welke ingrepen nodig zijn.

Hoeveel je moet doen om je oude keuken te renoveren, wordt grotendeels bepaald door de staat van je huidige keuken. Als je werkbladen verkleurd en versleten zijn en die ene lade er steeds uitvalt als je ze wilt openen, dan moet misschien alles eruit zodat je opnieuw kunt beginnen. 

Maar misschien kom je ook al ver met een nieuwe kleur op de muren, een kraan waar kokend water voor je thee uit komt en nieuwe handgrepen om de look op te frissen. 

Wij bieden prachtige, nieuwe Deense designkeukens. Maar we focussen ook op duurzaamheid. En volgens ons is de meest duurzame keuken … de keuken die je al hebt! En als dat er toevallig een van Kvik is, dan kun je de deurtjes en lades misschien vervangen door een nieuw design, zonder alles eruit te moeten gooien. 

Lees zeker verder. We vertellen je waar je zoal rekening mee moet houden bij een renovatie.

 

Een gloednieuwe keuken of niet?

Wat kost een keukenrenovatie?

Maak voor jezelf uit hoe goed je huidige keuken nog is.Welke onderdelen zijn echt aan vervanging toe en welke kunnen wachten? Wanneer je de keuken vernieuwt, kun je ervoor kiezen om alles te vervangen, op kasten en plinten na.Hoe meer je vervangt, hoe duurder het wordt.Nieuwe kastdeuren, spoelbak en kraan … en misschien ook ineens een nieuw stenen werkblad?De kosten lopen al snel op. En voor je het weet, zit je aan de prijs van een nieuwe keuken.Denk dus goed na over het hele project voor je van start gaat. Misschien ontdek je zo wel dat de beste oplossing – en investering – een gloednieuwe keuken is.

Ontdek onze keukendesigns

Een nieuw werkblad nodig?

De werkbladen in oudere keukens zijn vaak lager. Maar met een inzetstuk boven deuren en lades kun je het werkblad eenvoudig verhogen.

De keuze aan werkbladen is groot. Het is dan ook niet eenvoudig om te weten wat jouw keuken en vooral ook jij nodig hebben. Neem onze handige gids door voor je aan de keukenrenovatie begint. Hij helpt je het juiste werkblad te vinden.

Gids voor de keuze van het perfecte werkblad
Als onderdeel van je keukenrenovatie

Nieuwe tegels?

Fris je keuken op met nieuwe tegeltjes. Betegel een hele muur of enkel de wand achter de spoelbak en de kookplaat. Tegels zijn niet alleen praktisch. Ze geven de keuken ook een persoonlijke toets en kunnen de hele look opfrissen. Met alle mooie kleuren, vormen en materialen die er bestaan, is jouw fantasie (en je portemonnee) de enige limiet voor dat deel van de keukenrenovatie.

De Kvik Leefkeuken® — zet ze naar je hand.

De magie van de Kvik Leefkeuken® schuilt niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin steekt. Het is het hartelijke gelach dat weerklinkt tijdens een etentje met familie, de troostende stilte bij een snack in de late avond, samen uitkijken naar de cake die in de oven staat te rijzen, en het stiekeme gefluister en gegiechel bij een kopje thee midden in de nacht. Elke keuken kan een Kvik Leefkeuken® zijn, of het er nu een voor twee of voor een druk gezin is.

Het zijn je verhalen, je gedeelde avonturen en je gekoesterde herinneringen die de keuken tot leven brengen. Dus haal er plezier, gesprekken en verbinding bij. En kijk hoe je keuken uitgroeit tot het hart van je huis, tot een echte Kvik Leefkeuken®.

Meer over de Kvik Leefkeuken®

AVOLIA clay

€ 9.861,-

Maak een afspraak

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

Voor je kleine keukenrenovatie

Bekijk al onze keukenproducten
— Nieuwe handgrepen

Met nieuwe handgrepen en knopjes op keukendeurtjes en lades geef je je oude keuken moeiteloos een nieuwe look.

— Nieuwe verlichting

Plaats verlichting op onverwachte plekjes, zoals in donkere lades. Zo wordt je oude keuken praktischer.

Witte keuken met een massief houten werkblad en ingebouwde huishoudelijke apparaten

Toestellen vervangen

Naast het werkblad wegen toestellen zwaar door in een keukenrenovatie. Maar nieuwe toestellen zijn de kers op de taart in je ‘nieuwe’ keuken. Nieuwe toestellen hebben naast de jongste technologieën en coole functies doorgaans ook een lagere energieklasse dan de oude. Ze betalen zichzelf dus wel terug.

Voor je middelgrote keukenrenovatie

Bekijk al onze keukenproducten
— Keukenkranen

Omvat de renovatie van je keuken ook een nieuw werkblad en een nieuwe spoelbak? Vervang dan misschien ook ineens de kraan. Het is het meest gebruikte onderdeel van een keuken. En vaak is het ofwel versleten, ofwel hopeloos ouderwets. Met een nieuwe til je de look van je keuken naar een hoger niveau.

— Een nieuwe spoelbak

De spoelbak zit in het werkblad. Het is dus logisch dat je die vervangt wanneer je een nieuw werkblad plaatst. Misschien droom je van een grotere spoelbak, of eentje in een toffe kleur? En natuurlijk kun je ook de spoelbak vervangen als je je werkblad behoudt.

Voor je grote keukenrenovatie

Ontdek onze keukendesigns
— Het werkblad vervangen

Het werkblad is een van de belangrijkste onderdelen van een keuken. Het krijgt het ook het hardst te verduren. De kans is dus groot dat je het moet vervangen. Maar afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kan het ook duur zijn. Denk na over hoe het verslijt, over het materiaal en de kleur. En vraag je af wat het best werkt in je dagelijks leven.

— Fronten

Had je al een keuken van Kvik? Dan kun je de fronten en lades waarschijnlijk vervangen door een ander, nieuwer design en je keuken zo een gloednieuwe look geven.