Gids voor de aankoop van een nieuwe keuken

PRATO dark grey

€ 10.132,-

Een keuken renoveren of een nieuwe bouwen is een grote beslissing. Veel mensen vinden de moed niet om eraan te beginnen. En dat is niet verwonderlijk. Soms moet je wel 400 beslissingen nemen – grote, kleine en medium – voor je het eindresultaat kunt bewonderen!Lees hier verder en ontdek nuttige tips voor het hele proces. We geven je ook advies en inspiratie voor je keuze van materialen, praktische oplossingen en design.

Denk eerst na over wat je in de keuken nodig hebt.Hoe gebruik je de keuken nu? En zou je dat in de toekomst anders willen doen?We hebben het hier niet alleen over koken en opbergen, maar ook over de gezelligheid in de keuken.

Wordt er vooral gekookt in de nieuwe keuken?Wil je ze integreren in de eetkamer of woonkamer?Is de keuken een plek waar je samenkomt om te werken, huiswerk te maken, te spelen of met een glas wijn op adem te komen na een lange werkdag?Jouw noden, wensen en dromen bepalen welk type keuken jij nodig hebt en hoe die keuken moet worden ontworpen om zo goed mogelijk in jouw leven te passen.

Grootte en ruimte

De grootte en indeling van de ruimte zijn het startpunt voor het design van je nieuwe keuken.Woon je in een appartement met een keukenruimte van een paar vierkante meter? Probeer die ruimte dan maximaal te benutten.Heb je een grote keuken? Denk dan na over hoe je de keukenelementen plaatst ten opzichte van elkaar, zodat je de bewegingen en workflows optimaliseert.

Deskundige tip: Start met de keuken die je hebt.

  • Welke rol speelt de keuken in je dagelijkse leven en de manier waarop je samenleeft?
  • Wat werkt goed en wat kan er volgens jou beter?
  • Moet de keuken een aparte ruimte zijn of deel uitmaken van de eetkamer of woonkamer?

 

Een gids om het juiste type keuken te vinden

BORDO black

€ 3.325,-

Stel je de keuken voor in je eigen huis

Vergeet niet dat de opstellingen die je in catalogussen en online ziet slechts voorbeelden zijn en dat jouw keuken wordt aangepast aan jouw ruimte en wensen. Zodra de winkel in je buurt een 3D-model van je nieuwe keuken heeft gemaakt, wordt het veel makkelijker om je in te beelden hoe de afgewerkte keuken er in jouw woning zal uitzien.

Maak een afspraak in een winkel bij jou in de buurt

PAVIA pure grey

€ 9.962,-

De Kvik Leefkeuken® — zet ze naar je hand.

De magie van de Kvik Leefkeuken® schuilt niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin steekt. Het is het hartelijke gelach dat weerklinkt tijdens een etentje met familie, de troostende stilte bij een snack in de late avond, samen uitkijken naar de cake die in de oven staat te rijzen, en het stiekeme gefluister en gegiechel bij een kopje thee midden in de nacht. Elke keuken kan een Kvik Leefkeuken® zijn, of het er nu een voor twee of voor een druk gezin is.

Het zijn je verhalen, je gedeelde avonturen en je gekoesterde herinneringen die de keuken tot leven brengen. Dus haal er plezier, gesprekken en verbinding bij. En kijk hoe je keuken uitgroeit tot het hart van je huis, tot een echte Kvik Leefkeuken®.

Meer over de Kvik Leefkeuken®

Doe inspiratie en ideeën op

Ga op onderzoek uit voor je beslissingen neemt over je nieuwe keuken.Het is belangrijk om een compleet beeld te krijgen van de mogelijkheden. Het zou jammer zijn om de keuken van je dromen tegen te komen wanneer het al te laat is!

Met een bezoek aan keukenzaken krijg je een goed overzicht van de nieuwste keukentrends, designs en materialen.Maar je vindt ook veel ideeën en inspiratie in interieurboekjes en catalogussen, op lifestyleblogs en sociale media. Gebruik de hashtags#kitcheninspiration en #kvikkitchen op Instagram.

 

Wij inspireren ook op kleur op onze Pinterest-pagina.

Maak een afspraak

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

Wie gaat je nieuwe keuken gebruiken?

Denk bij de planning van je nieuwe keuken na over wie ze gaat gebruiken. Heb je kleine kinderen? Als dat zo is, ga je moeten beslissen of de kleintjes aan de borden en glazen moeten kunnen. Of maak de keuken al meteen kindveilig met bijvoorbeeld hoge kasten die fragiele of gevaarlijke voorwerpen buiten hun bereik houden.

Ga je veel gasten ontvangen? Als dat zo is, wil je misschien wel een kookeiland waar iedereen met een glas wijn aan kan zitten terwijl jij kookt. 

Krijgt je keuken meerdere functies in je woning? Is ze het kloppende hart van het gezinsleven, waar iedereen werkt, huiswerk maakt en ontspant?

Wist je dat je keuken werkzones heeft?

Ruimte om te koken is voor de meeste mensen erg belangrijk, toch als je vaak verse maaltijden bereidt. Het is dan niet alleen de ruimte op het werkblad die telt. Ook een vlotte toegang tot messen, snijplanken, borden, kommen en ingrediënten is belangrijk. Denk dus na over hoe de ruimte op je werkblad zich verhoudt tot de andere elementen van de keuken, waaronder de koelkast, lades en de kookplaat.

In de zone rond de kookplaat gebeurt vaak veel tegelijk. Het is hier belangrijk dat je vlot bij al je keukengerei, je oliën en kruiden kunt. Je hebt ook plaats nodig waar je zorgeloos een hete roerlepel kunt neerleggen.  

De zone rond de spoelbak dient veel doeleinden. Hou hier ruimte vrij voor zowat alles, van borden afwassen tot vis en groenten schoonmaken. Zorg ervoor dat de opstelling plaats biedt aan meerdere mensen die samenwerken in de keuken. Misschien ruimt de ene op terwijl de andere de keuken schoonmaakt, of zijn er kleine handjes die graag meehelpen. Geef jezelf voldoende ruimte zodat je elkaar niet voor de voeten loopt. 

We raden je aan de keuken op te stellen volgens de vijf werkzones.

Gids voor de vijf werkzones van de keuken