Hoe vind je inspiratie voor je nieuwe keuken?

We gaan er geen doekjes om winden: een keuken renoveren of bouwen is een grote beslissing. Soms is het al moeilijk om te weten waar je moet beginnen! Wij bieden je hier een diepgaande en praktische gids. Maar wat als je gewoon op zoek bent naar inspiratie?

Want soms is weten wat je wilt nog het moeilijkst van allemaal! Wij overlopen samen met jou de factoren waar je het best rekening mee houdt in de uitwerking van je keukendroom. Je moet altijd ergens beginnen. Wanneer het om een nieuwe keuken gaat, kom je met wat dromen gemengd met praktische overwegingen al erg ver.

Wat verlang je van je nieuwe keuken?

Stel jezelf de volgende vraag wanneer je nog eens een snelle lunch of een uitgebreid feestmaal klaarmaakt of gewoon thuiskomt van het werk en je tas op het aanrecht neerpoot: wat ontbreekt er? Sta je tien minuten met een kom in je hand rond te draaien omdat je er maar geen plekje voor vindt? Of misschien heb je genoeg van die kookboeken die telkens weer van hun plank donderen … Misschien is de ruimte wel oké, maar word je depressief bij het zien van je ouderwetse kasten.

Denk na over je noden en of die wel worden ingelost. En zo nee: wat zou helpen? Om te koken en te bewaren, maar ook voor het leven in deze ruimte.

PRATO black

€ 7.027,-

Is het gewoon een keuken? Of droom je van een huiswerkhoekje, misschien een kleine kantoorruimte of een grotere tafel om comfortabel te socializen in de keuken? Jouw noden, wensen en dromen bepalen het type van keuken dat je nodig hebt en uiteindelijk ook hoe je keuken moet worden ontworpen.

De grootte en vaste praktische aspecten (zoals aansluitingen voor water en elektriciteit) van je keuken helpen je al op weg. Voor een keuken in een appartement zul je de ruimte optimaal moeten benutten. Denk aan kasten van vloer tot plafond en een slimme indeling. Denk voor een grote keuken na over hoe de functies moeten samenkomen en functioneren om je verplaatsingen in de ruimte te optimaliseren.

Tip van Kvik: Start met de keuken die je hebt. Kijk naar wat je al hebt om te bepalen wat je wilt houden en wat er weg moet.

Welke rol speelt de keuken in je dagelijkse leven?

Wat werkt goed, en wat kan anders en beter?

CIMA light oak

€ 9.953,-

CIMA light oak

Zwart keuken met keukeneiland en gekleurde zwarte fronten

MANO dark grey

€ 11.072,-

MANO dark grey

Witte rustieke keuken met inbouwoven en witte fronten

MANO white

Inspiratie en ideeën verzamelen

Onderzoek de markt grondig voor je beslissingen neemt over een nieuwe keuken. Met een compleet overzicht van het aanbod krijg je niet alleen een idee van wat je wilt, maar voorkom je ook een teleurstelling wanneer je iets leuks ontdekt als het al te laat is!

Ga naar de winkel, praat met experts en neem catalogi mee om een beeld te krijgen van de stijl, het design en de materialen die er zijn. Neem blogs, tijdschriften en uiteraard sociale media door om trends en inspiratie te vinden en te ontdekken wat je wel en niet leuk vindt. Zoek ook op hashtags ー met #keukeninspiratie #kvikkeuken #kitchengoals vind je op Instagram duizenden foto’s om bij weg te dromen. Zoek uit waar je hart sneller van gaat slaan, zodat je een steeds beter idee krijgt van wat je wilt. Een andere fantastische plek om inspiratie op te doen, is onze Pinterest-pagina.

Begin met een opstelling

Nu je weet hoe je de ruimte wilt gebruiken en wat inspiratie opdeed, is het tijd om je dromen voor deze ruimte in beelden om te zetten.

Het is nu dat onze keukenexperts ter hulp snellen. Samen maak je een 3D-ontwerp dat een heel duidelijk beeld schept van hoe je afgewerkte keuken er zal uitzien. Zo wordt het voor jou veel makkelijker om te zien hoe een keuken tot leven komt in jouw ruimte. Nu je verbeelding een duwtje in de rug kreeg, kun je beginnen experimenteren met stijlen.

Beslis of je keuken een aparte ruimte wordt, een onderdeel van een multifunctionele leefruimte of onze klassieke Conversatiekeuken®.

Is je keuken geïntegreerd in een andere ruimte? Dan zul je blij zijn te horen dat onze XL-kasten 15% meer opbergruimte bieden dan de gemiddelde kast. 

De Kvik Leefkeuken® — zet ze naar je hand.

De magie van de Kvik Leefkeuken® schuilt niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin steekt. Het is het hartelijke gelach dat weerklinkt tijdens een etentje met familie, de troostende stilte bij een snack in de late avond, samen uitkijken naar de cake die in de oven staat te rijzen, en het stiekeme gefluister en gegiechel bij een kopje thee midden in de nacht. Elke keuken kan een Kvik Leefkeuken® zijn, of het er nu een voor twee of voor een druk gezin is.

Het zijn je verhalen, je gedeelde avonturen en je gekoesterde herinneringen die de keuken tot leven brengen. Dus haal er plezier, gesprekken en verbinding bij. En kijk hoe je keuken uitgroeit tot het hart van je huis, tot een echte Kvik Leefkeuken®.

Meer over de Kvik Leefkeuken®

PAVIA pure grey

€ 9.962,-

VEDA TOUCH green

VEDA white

Zet functionaliteit op de eerste plaats

Weet je zo ongeveer waar je naartoe wilt met je keuken? Dan is het tijd om te focussen op functionaliteit en ontwerp. Dit alles moet zijn afgestemd op de noden die je aan het begin bepaalde. Want uiteindelijk ga jij deze keuken elke dag gebruiken.

Wie gaat de keuken gebruiken? Is dat enkel jij of ook andere volwassenen? Of lopen er kleintjes rond die je mooiste servies in gevaar brengen? En als er kinderen zijn, wil je dan dat die zelf hun bekers en kommetjes kunnen pakken? Heb je een Deense dog die iets hoger geraakt dan je dacht, waardoor een hoog werkblad misschien wel een goed idee is? Hou tot slot rekening met de grootte van je gezin, zodat iedereen genoeg plaats heeft in de nieuwe keuken.

Voorbeelden van keukenontwerpen

Designs