Hoeveel kost een nieuwe keuken?

White kitchen with a kitchen island and tall cabinets

VEDA white

€ 8.772,-

Je moet aan zoveel denken bij de opmaak van je nieuwe keukenbudget. Een schatting maken van je kosten is nogal moeilijk. Lees hier hoe je eindelijk een degelijke schatting van je keukenbudget kan maken.

De keuken is het hart van het huis. Hier begint en eindigt elk feestje en wordt elke hartverwarmende maaltijd bereid. Het is de plaats van grote gesprekken en grote momenten. Hier wordt geleefd. De keuken is een groot deel van je dagelijkse leven, en een investering op lange termijn.

 

Wij weten hier bij Kvik hoe uitdagend het kan zijn om een nieuwe keuken te plannen. Je zult vast met veel vragen zitten, ongeacht of dit nu je zoveelste of je eerste keuken is. Wij nemen jouw droom als basis. En helpen je die waar te maken.

 

Samen zoeken we naar een oplossing op maat van jouw noden en budget. Zo kun je nog vele jaren genieten van je keuken. Wij hebben alle factoren om rekening mee te houden voor jou op een rijtje gezet, zodat je droom werkelijkheid kan worden.

Wat is de gemiddelde kost van een nieuwe keuken?

“Dat hangt ervan af” is een frustrerend antwoord. Maar het is helaas waar … Want er zijn zoveel factoren om rekening mee te houden. En de prijsverschillen zijn heel groot. Het is dan ook moeilijk om een sluitend antwoord te geven. Het hangt dus volledig af van jouw smaak en jouw budget. Om je een idee te geven van de prijs van je nieuwe keuken nemen we je door elke stap waar je rekening mee moet houden. Aan het eind van de rit zal je dan een beter beeld hebben van de prijs van je droomkeuken.

BORDO white

€ 1.693,-

Kleine keuken

Een kleine keuken van Kvik kost tussen 1.595 en 6.495 € en is afhankelijk van de keuze van het werkblad, het aantal kastelementen, etc.

AVOLIA clay

€ 9.861,-

Middelgrote keuken

Een middelgrote keuken van Kvik kost tussen 6.495 en 13.995 € en is afhankelijk van de keuze van het werkblad, het aantal kastelementen, etc.

MANO arizona beige

€ 14.120,-

Grotere keuken

Een grotere keuken van Kvik kost meestal vanaf 13.995 € en is afhankelijk van de keuze van het werkblad, het aantal kastelementen, etc.

Zes belangrijke punten

Er zijn zes belangrijke punten waar je het best rekening mee houdt wanneer je probeert te schatten wat je nieuwe Kvik-keuken zal kosten. Grootte, design, toestellen, spoelbakken en kranen, werkbladen en plaatsing. We nemen ze stap voor stap door in deze uitgebreide keukengids. Hopelijk worden de kosten zo wat duidelijker.

1. Grootte

Het lijkt vanzelfsprekend, maar de grootte van je nieuwe keuken is de eerste factor om in te calculeren. Door de hele ruimte op te meten, krijg je een idee van het aantal kasten en de werkruimte die je nodig hebt, maar ook van de toestellen die je kunt plaatsen. Dit wordt waarschijnlijk een van je grootste uitgaven. Probeer je dus goed in te beelden hoe je de ruimte gaat gebruiken.

Ontdek XXL van Kvik
Zwart keuken met keukeneiland en gekleurde zwarte fronten

2. Design

Je gebruik van de keuken zal van invloed zijn op het design.

Ben jij zo iemand die elk toestel in een kast verstopt zodat de keuken er altijd uitziet alsof ze uit een boekje komt? Of hou je de mixer, fruitpers, broodrooster en waterkoker graag binnen handbereik? Ben jij een minimalistische kok die altijd in één hoek van de keuken werkt? Of een chaoot die elke centimeter inpalmt? 

Bekijk meer keukenontwerpen
Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.780,-

3. Toestellen

Ben jij een tech-nerd die altijd het nieuwste gadget wil? Zweer je bij bepaalde merken of kijk je vooral naar de prijs? Draait het allemaal om design en esthetiek? Of ben je enkel geïnteresseerd in een laag verbruik?

Net zo belangrijk als het design van je keuken, is wat erin zit. Toestellen zijn een handig en onmisbaar onderdeel van ons dagelijkse leven, en dan vooral in de keuken. En wees gerust. Wij werken enkel met de beste merken en hebben verschillende prijsniveaus. Niemand blijft dus in de kou staan.

In de keuze van je toestellen zijn er vijf factoren om rekening mee te houden:

 • Lossen ze mijn noden in? Waarvoor ga je ze gebruiken, hoe vaak en voor hoeveel mensen? Stel jezelf die vragen. 
 • Zijn ze energievriendelijk? Dat is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor de planeet!
 • Passen ze bij de stijl van je keuken? Sommige kleuren en stijlen kunnen je nieuwe keuken aanvullen. Denk daar dus goed over na. 
 • Hoe is de kwaliteit? Gelukkig werken we enkel met de beste merken. Het is belangrijk om toestellen te zien als een investering op lange termijn. Je wil uiteraard toestellen die lang meegaan. 
 • Past de prijs in mijn budget? Denk goed na over elke kost in je keuken, ook die van toestellen.

 

Bekijk de toestellen die wij aanbieden

4. Spoelbakken en kranen

Spoelbakken en kranen zijn heel belangrijk in de afwerking van je keuken. Je gebruikt ze ook de hele dag door, dus denk er goed over na.

De spoelbak moet voldoen aan jouw dagelijkse noden. Als je geen vaatwasser gaat plaatsen, dan zul je waarschijnlijk veel hebben aan een ingebouwd afdruiprek. Kook je voor een kroostrijk gezin of geef je graag etentjes? Met een dubbele spoelbak krijg je meer ademruimte. Heb je graag een diepe spoelbak om zo nu en dan je vuile vaat in te verbergen? Of vind je de kleur belangrijker?

Kranen maken ook zo’n statement, en niet alleen op praktisch vlak. Ze springen er letterlijk en figuurlijk uit en zijn vanuit elke hoek zichtbaar. Al onze kranen hebben (uiteraard!) een prachtig design en de ene is al wat praktischer dan de andere. Met een uittrekbare slang wordt afwassen makkelijker en leuker! Kranen kunnen ook hightech zijn. Modellen met gefilterd water, bruisend water of zelfs kokend water tillen je keuken naar een ongezien niveau en vereenvoudigen het leven.

Wij hebben een groot aanbod prachtige spoelbakken en kranen in verschillende afmetingen, kleuren en combinaties. Je vindt dus altijd de perfecte stijl voor wat jij nodig hebt.

Keukenkranen

5. Werkblad

Het werkblad is het brandpunt van elke keuken. Je zit erop om diepe gesprekken te voeren, een glas wijn naast je, bereidt er hele feestmaaltijden op, veegt er snel de kruimels van je haastig ontbijt af … Op een werkblad wordt geleefd! Het moet stevig, goed gemaakt en zorgvuldig uitgekozen zijn, zodat het een leven lang meegaat.

Gelukkig hebben we een hele reeks materialen, prijzen en kleuren. Zo vind je snel een werkblad dat in jouw leven past. Laminaat, graniet, hout, … Wij hebben de perfecte oplossing voor al jouw noden in de keuken!

Laat je leiden door de prijs maar ook de functionaliteit. Wij hebben verschillende antibacteriële en krasbestendige werkbladen die tegen een druk gezinsleven kunnen.

Verken onze collectie werkbladen

6. Plaatsing

Voor de plaatsing van je nieuwe Kvik-keuken heb je verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je budget, je DIY-talent en je tijd.

 • DIY - voor de handige harry. Je breekt zelf je oude keuken af en plaatst de nieuwe. Je koopt bij ons dus gewoon wat je nodig hebt en gaat er zelf mee aan de slag!
 • Hou het leuk - voor wie wel wil meewerken maar niet al het werk ziet zitten. Wij steken de meubels in elkaar in ons atelier en jij plaatst ze. Je kunt dus een deel van het werk zelf doen, maar het komt niet allemaal op jouw schouders terecht.
 • Hou het relaxed - Deze oplossing is er voor wie zelf niet aan de slag wil. Wij ontfermen ons over alles. We steken alles in elkaar, leveren en plaatsen. Jij hoeft enkel te genieten van het eindresultaat.
Levering en installatie

BORDO blue

€ 6.565,-

Word een expert in je eigen noden

Je gebruik van de keuken zal van invloed zijn op het design. Neem de tijd om na te denken over wat je precies van je keuken verwacht en hoe ze gebruikt zal worden.

 

Stel jezelf een paar vragen wanneer je nadenkt over je keukenontwerp, zowel op het vlak van look als functionaliteit.

 

 • Hoeveel mensen gaan de keuken gebruiken?
 • Waar dient de keuken voor? Is het gewoon de zoveelste kamer of het hart van het huis?
 • Organiseer je vaak etentjes voor vrienden of familie?
 • Hoeveel toestellen moeten erin passen?
 • Hoeveel opbergruimte heb je nodig?
 • Komt er een eetruimte in de keuken? Wordt dat echt een tafel of eerder een eiland?
 • Aan welke kleuren denk je?
 • Welke stijl zie je graag? Modern, minimalistisch of klassiek?
 • Welke materialen wil je gebruiken?

 

Zodra je hier een antwoord op hebt, kan het leuke deel beginnen: onze verschillende ontwerpen doornemen en jouw favoriet vinden. Hou je van minimalistisch en gedurfd zoals Veda? Of misschien is een klassieke stijl zoals Pavia meer jouw ding. Of Mano, met haar vele kleine details.


Wij hebben veel verschillende designs en prijzen. Denk er dus aan dat de stijl van je keuken ook het totale kostenplaatje zal bepalen. Vergeet ook niet dat je onze designs kunt mixen en matchen om een heel persoonlijke, unieke keuken te creëren.

De finishing touch -- accessoires.

Is het zware werk achter de rug en heb je een beeld van hoe je keuken eruit moet zien? Goed gedaan! Dan is het nu tijd voor de kleine details die je keuken echt uniek maken. Van slimme opbergoplossingen en afvalsystemen tot legplanken, lampen en manieren om elke vierkante centimeter in je kasten te benutten … Met onze accessoires creëer je de keuken van je dromen! De elementen kunnen eindeloos worden gecombineerd. Ze bestaan ook altijd in verschillende stijlen om perfect bij jouw keuken te passen.

Maak een afspraak

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

De Kvik Leefkeuken® — zet ze naar je hand.

De magie van de Kvik Leefkeuken® schuilt niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin steekt. Het is het hartelijke gelach dat weerklinkt tijdens een etentje met familie, de troostende stilte bij een snack in de late avond, samen uitkijken naar de cake die in de oven staat te rijzen, en het stiekeme gefluister en gegiechel bij een kopje thee midden in de nacht. Elke keuken kan een Kvik Leefkeuken® zijn, of het er nu een voor twee of voor een druk gezin is.

Het zijn je verhalen, je gedeelde avonturen en je gekoesterde herinneringen die de keuken tot leven brengen. Dus haal er plezier, gesprekken en verbinding bij. En kijk hoe je keuken uitgroeit tot het hart van je huis, tot een echte Kvik Leefkeuken®.

Meer over de Kvik Leefkeuken®

MANO arizona beige

€ 14.120,-

Hoe kunnen wij je helpen?

Hopelijk heb je nu een duidelijker beeld van alle factoren waar je rekening mee moet houden om de prijs van je nieuwe keuken te kunnen inschatten.

 

We beseffen dat dit veel informatie is. Maar deze zes duidelijke stappen geven je misschien wel meer overzicht en een startpunt.En denk eraan: het keukenteam in onze winkels staat altijd klaar met een antwoord op al je prangende vragen. Maak vandaag nog een afspraak.