Wat kost een nieuwe badkamer?

MANO white

€ 2.094,-

Veel mensen dromen van een mooie badkamer. Je eigen oase waarin rekening is gehouden met al je wensen en behoeften. En die tot in het kleinste detail je stijl en voorkeuren verbeeldt. Maar wat kost een nieuwe badkamer eigenlijk en welke factoren zijn van invloed op de uiteindelijke prijs? Dat hangt af van het uitgangspunt, je behoeften én je dromen!

Begin met een plan

Waarmee moet ik rekening houden, voordat ik met mijn nieuwe badkamer aan de slag ga en hoeveel kost het?

Dat zijn vragen die de meeste mensen zich stellen als ze aan het badkamerproject beginnen. Ongeacht of het om een compleet nieuwe badkamer of de renovatie van een bestaande badkamer gaat, vaak lijkt het allemaal overmachtig en zijn er legio factoren waarmee je rekening moet houden. Daarom is het essentieel om te beginnen met een plan voor het project. Dit plan moet je een beeld geven van wanneer wat moet worden gedaan en door wie alsook welke kosten er aan de afzonderlijke onderdelen zijn verbonden.

Belangrijke overwegingen in de planningsfase

Het eerste en belangrijkste punt op de agenda is het bepalen van je behoeften. Daarna kun je gaan kijken op welke manier je nieuwe badkamer hier het best aan tegemoetkomt. Stel vragen als:

  • Hoeveel mensen gebruiken de badkamer; zijn het zowel kinderen als volwassenen?
  • Hoeveel opbergruimte heb je nodig? 
  • Moet er een nieuwe vloer worden gelegd en moet er vloerverwarming in?
  • Moeten er tegels op de wand en zo ja, welk type?
  • Is één wasbak voldoende of heb je een dubbele wasbak nodig? 
  • Wil je een bad of is een douchecabine of douchehoek genoeg?

 

Plan je weg naar een make-over van je badkamer

PRATO grey

€ 1.179,-

Hoe groot is de badkamer? En moet hij groter worden?

Het spreekt voor zich dat hoe groter de verbouwing hoe duurder het project wordt. De badkamer is over het algemeen de ruimte in huis met de hoogste vierkantemeterprijs en het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welk percentage van het budget aan de verbouwing mag opgaan.

Begin met het opmeten van de badkamer om vast te stellen hoeveel ruimte je hebt. Heb je genoeg ruimte of moet de ruimte worden vergroot door de indeling van het huis aan te passen? Meer ruimte is altijd fijn, maar de kosten lopen snel op als je de badkamer wilt uitbreiden, vooral als je er dragende muren voor moet verplaatsen. Houd daarom extra goed rekening met je behoeften en budget, voordat je te ver bent met je droominrichting.

VEDA white

€ 660,-

Goed advies bij het kopen van een nieuwe badkamer

-- hoe zorg je ervoor dat droom en budget op elkaar zijn afgestemd?

Als je een geheel nieuwe badkamer bouwt, bijv. in een aanbouw, is een vierkantemeterprijs van € 3000-4000 niet ongebruikelijk. In dat geval kost een badkamer van vijf vierkante meter al gauw ca. € 15.000-20.000. Deze prijs kan hoger en lager uitvallen, dit is afhankelijk van de behoeften, de wensen en de keuzes die je tijdens het proces maakt.

PAVIA white

€ 1.030,-

-- renoveren of upgraden?

Gaat het om een renovatie of een upgrade van een bestaande badkamer waar de afvoer, de waterpunten en de verwarming vastliggen, dan valt een nieuwe badkamer wat goedkoper uit. In dat geval wordt de totaalprijs met name bepaald door welke tegels, kraan, sanitair en badkamermeubels je kiest en het loon van de vakmensen. Ook hier kan de prijs nogal variëren.

Bij Kvik hoeft een nieuwe badkamer geen vermogen te kosten

Bij Kvik zijn wij experts in het verwezenlijken van jouw droombadkamer met jouw budget – ongeacht of je nieuw bouwt, renoveert of je badkamer alleen maar wilt upgraden.

Wij hebben mooie badkamermeubels in stijlvol Deens design, gemaakt van makkelijk schoon te maken en duurzame materialen die jarenlang meegaan. De meeste van onze kasten hebben een geïntegreerde wasbak en beschikken over veel opbergruimte voor alle praktische spullen. Ideaal voor zowel een nieuwe als oudere badkamer die wat design en functionaliteit betreft wel een upgrade kan gebruiken.

Wij kunnen je ook helpen met het hele ontwerp van je nieuwe badkamer en hebben een uitgebreid assortiment sanitair, kranen, spiegels, verlichting en andere accessoires.

Maak een afspraak

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

Een kleine greep uit onze badkamerdesigns

Bekijk al onze badkamerdesigns