5 tips om je badkamer in te richten met Deens design

Deens design belichaamt een prachtige combinatie van elegantie en functionaliteit, en dat zowel in de keuken als in de badkamer. Hier zijn vijf manieren om je badkamer in te richten met Deens design … en tot verbluffende resultaten te komen!

1. Laat je badkamer groter lijken met minimalisme

Een van de grootste verwennerijen in een badkamer is de beschikbare ruimte. Met zijn minimalistische benadering betekent Deens design minder elementen en meer vrije ruimte. Wandkasten hebben geen poten nodig. Er is dus niets dat de aandacht afleidt van je mooie vloer en muren. Bovendien kun je moeiteloos tot onder de kast, wat mooi meegenomen is tijdens de schoonmaak. Slimme kasten met heel veel opbergruimte houden alle flesjes en potjes uit het zicht. Een ingebouwde wastafel zorgt dan weer voor ademruimte voor de spiegel. Je dag kan niet beter beginnen. Beschikbare ruimte is echt een grote luxe in de badkamer!2. Hou alle functionaliteiten van je badkamer in evenwicht.

Ons moderne leven overspoelt onze badkamer met accessoires, gadgets en verzorgingsproducten in alle geuren en kleuren. Met een slimme oplossing zoals Mano zijn alle functionaliteiten geïntegreerd en blijven je lades ordelijk en overzichtelijk. Zo heb je alles bij de hand waar je het nodig hebt: voor de spiegel! Alles is overzichtelijk opgeborgen. Voortaan hoef je je dagcrème niet meer te gaan zoeken achter je lotions. Denk eraan: jij verdient dit!

3. Laat je badkamer rijmen met ‘verzorgd’

Een badkamer moet een verzorgde sfeer uitstralen. Daar zijn we het vast over eens. Dat je ze daarvoor moet schoonmaken, spreekt voor zich. Maar ook minimalisme is hierbij van belang. Een overvolle badkamer met spullen op de vloer blijft vochtig.  Kenmerkend aan Deens design is vrije ruimte rond de elementen: op de vloer, op de muren en in de manier waarop je beweegt in de ruimte. Schoonmaken wordt makkelijker, de lucht kan circuleren en je bekomt een stralende, luchtige ruimte waar schimmel geen kans krijgt.

PRATO grey

€ 1.179,-

4. Trek je designkeuzes door naar je badkamer

Laat de designelementen in je keuken aansluiten op die in je inkomhal of badkamer. Zo krijgt je persoonlijke designstijl een extra dimensie. Deens design zoals de Mano-badkamerkast wordt in gebruik net zo natuurlijk en vertrouwd als in je keuken. In je hele woning komt de klemtoon op welzijn te liggen.

5. Maak je badkamerdesign helemaal af met je persoonlijke touch

Hoe strakker en eenvoudiger je badkamerdesign, hoe groter de impact van je decoratieve elementen. Deens design is vaak strak en gestroomlijnd. Contrasteer dit met zachte, afgeronde of kleurrijke elementen. Laat je favoriete pronkstuk – een decoratief object, je beste poging tot Ikebana of een mooi parfumflesje – de show stelen bovenop je Mano-kast met ingebouwde wastafel.

MANO white

€ 2.094,-

Laat je adviseren door de experts in een winkel in jouw buurt

Het gesprek met de experts in de Kvik-winkel in je buurt kan verhelderend werken en je eraan herinneren dat zelfs met een beperkt budget makkelijk een Deense designbadkamer mogelijk is.