Vind het juiste kookeiland

PRATO black

€ 7.027,-

Voor velen is een kookeiland de belichaming van de Kvik Leefkeuken® en de essentie van een droomkeuken. Als de ruimte het toelaat, creëer je met een eiland een open keuken waar mensen graag samenkomen. Maak van je keuken het kloppende hart van je huis, een plek waar niet alleen wordt gekookt en gegeten. Maar hoe vind je het juiste kookeiland voor jou en je woning? Wij vertellen je waar je zoal rekening mee moet houden en wat de mogelijkheden zijn, zodat jij het geknipte kookeiland vindt.

Breng familie en vrienden samen rond het kookeiland en creëer extra ruimte om te koken en op te bergen.

Je wil elkaar niet voor de voeten lopen. En je wil genoeg ruimte om lades en deuren te openen. Daarom raden we minstens 90 cm vrije ruimte rond het kookeiland aan. En ga indien mogelijk zelfs tot 110 cm.

Als je zo’n eiland in een te kleine ruimte probeert te proppen, dreigt de workflow en de bewegingsvrijheid in de keuken in het gedrang te komen. En als het eiland te groot is, gaat je keuken er ook kleiner uitzien.

Waar ga je je kookeiland voor gebruiken?

Wordt het praktisch, mooi of elegant? Of misschien alles tegelijk? Ga je er een spoelbak in integreren? De kookplaat? De vaatwasser? Heb je zitplaatsen aan het eiland nodig?

Denk na over alle functies die je nieuwe kookeiland moet hebben, naast werk- en opbergruimte. Als er vooral vrienden en familie aan moeten kunnen zitten, heb je er niet noodzakelijk een spoelbak of kookplaat nodig. Als het kookeiland daarentegen een uitbreiding van de keuken zelf moet worden, dan verhuis je de spoelbak of de kookplaat – of beide – het best naar het eiland.

VEDA Touch pure grey dark oak

€ 12.214,-

Denk aan ventilatie

Een afzuigsysteem is een must om rook en damp uit je keuken te krijgen. Vraag je dus zeker af wat het beste model is wanneer je je kookeiland inplant. Er zijn tegenwoordig veel fornuizen met ingebouwd afzuigsysteem. Je keukenexpert helpt je met alle opties en doktert samen met jou uit welke oplossing bij jouw visie past.

Waar plaats je de spoelbak?

Je kookeiland is een logische plek voor je kookplaat of spoelbak. Of beide als je er de ruimte voor hebt. Het geeft je tonnen werkruimte én je hebt zicht op de rest van de kamer. Je kunt dus koken en socializen tegelijk.

Weet wel dat leidingen en kabels verplaatsen een dure grap kan worden. Heeft je bestaande keuken geen kookeiland met aansluitingen voor water en/of elektriciteit? Dan heb je vaklui nodig om die te verplaatsen. Hou daar dus rekening mee in je budget. Geraak je er niet met je budget? Gebruik je eiland dan gewoon voor de sociale kant. 

White kitchen worktop with cakes cups

Voor de kookplaat raden we een vrije ruimte van minstens 40 cm aan weerskanten aan. Je hebt plaats nodig voor je houten lepels en misschien ook olijfolie, zout en peper. Dus geef jezelf die ruimte. 

Wil je een spoelbak in je kookeiland? Hou de vaatwasser dan in de buurt. Zo kun je je borden afspoelen en in één beweging in de vaatwasser plaatsen. Hou rond de spoelbak genoeg werkruimte vrij. 

 

Zo gezellig

Terwijl jij aardappelen schilt, zitten de kinderen op een kruk om hun huiswerk te maken en te vertellen over hun dag. Of misschien bak jij steaks terwijl je gasten met een glaasje wijn vertellen over hun laatste vakantie en jij je volgende reis plant. Of misschien heb je gewoon een plekje nodig om snel te lunchen wanneer je thuis werkt.

Klinkt dit aanlokkelijk? Dan is een kookeiland met zitplaatsen precies wat je nodig hebt. Kies hier een licht verhoogde bar of een verlengd werkblad.

Vraag je ook af of je hier wilt kunnen eten en hoeveel zitplaatsen je dan nodig hebt.

Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.780,-

De Kvik Leefkeuken® — zet ze naar je hand.

De magie van de Kvik Leefkeuken® schuilt niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin steekt. Het is het hartelijke gelach dat weerklinkt tijdens een etentje met familie, de troostende stilte bij een snack in de late avond, samen uitkijken naar de cake die in de oven staat te rijzen, en het stiekeme gefluister en gegiechel bij een kopje thee midden in de nacht. Elke keuken kan een Kvik Leefkeuken® zijn, of het er nu een voor twee of voor een druk gezin is.

Het zijn je verhalen, je gedeelde avonturen en je gekoesterde herinneringen die de keuken tot leven brengen. Dus haal er plezier, gesprekken en verbinding bij. En kijk hoe je keuken uitgroeit tot het hart van je huis, tot een echte Kvik Leefkeuken®.

Meer over de Kvik Leefkeuken®

AVOLIA clay

€ 9.861,-

Maak een afspraak

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

Voor al onze keukens is een kookeiland mogelijk

Designs