Fris je inkomhal op in 5 eenvoudige stappen

Droom je van een gezellige inkomhal waar je écht thuiskomt? Of hoop je de slaapkamer van je tiener eindelijk eens op orde te brengen? Een kast op maat is misschien wel de oplossing. En je zult verbaasd zijn als je verneemt hoe betaalbaar die is! Ontdek hoe je de meeste kamers een make-over geeft, in 5 eenvoudige stappen.

Een kast op maat kan wonderen doen om verloren ‘tussenzones’ in je huis om te toveren tot slimme opbergruimtes. We spreken van tussenzones omdat het soms niet eens echte kamers zijn. Denk maar aan een inkomhal of berging. Maar dankzij ons maatwerk kun je er net zo goed je thuiskantoor of een tienerkamer mee inrichten.

Omdat zulke zones in elk huishouden anders zijn, is dit slechts een algemene gids. Maar we werken natuurlijk graag een oplossing voor jouw specifieke ruimte en noden uit!  

Een kast van KVIK is een op maat uitgewerkte oplossing voor de knelpunten in je woning. Het is dan ook niet makkelijk om de kast vooraf al voor je te zien. Hoe ze eruit zal zien, wat ze zal kosten, de plaatsing … Het zijn factoren die allemaal aan elkaar hangen. Het belangrijkste wordt de indeling en omvang. Wat wil je allemaal kwijt in de kast?

 

1. De indeling en omvang van je kast

Begin met de basis. Maak een inventaris van wat je nu hebt. Kasten, planken, koffers, kapstokken, … Kortom, alles wat in die ruimte staat. De kans is groot dat dit alles in je nieuwe kast terechtkomt. Vraag je dan af wat er ontbreekt. Deze oefening geeft je een idee van de eisen waaraan je nieuwe kast zal moeten voldoen.

Beeld je deze kamer dan in zonder al die spullen. Welke ruimte komt er dan vrij? Misschien vind je het makkelijker als je alles effectief verplaatst. Je kunt dan ook de muur inspecteren. Zijn er verrassingen, zoals installaties, om rekening mee te houden? Of die zelfs in de kast kunnen worden geïntegreerd?

Nu je weet wat je nodig hebt en welke ruimte je hebt, kun je naar stap 2 gaan.

 

MANO dark grey

€ 3.229,-

2. De plaats van je kast 

In sommige kamers spreekt de plaats voor zich. Maar uiteindelijk ben jij het die beslist. Zodra je weet waar de kast zal komen, kun je specifieker te werk gaan. Denk in de hoogte. Wij kunnen kasten met een hoogte tot 270 cm maken. Dat is veel volume om te benutten. Een schuifdeur maakt vaak vloerruimte vóór de kast vrij.

3. Hoe je de kast uitwerkt

Stel ‘De extra lijst’ op, met nieuwe functies die je graag in de ruimte terugvindt. Op deze website vind je al veel inspiratie. Maar er zijn nog veel andere mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een bankje in de inkomhal, om je schoenen comfortabel aan te trekken? Of een keukentje met koffiehoekje voor je thuiskantoor? Een koelkastje in de slaapkamer van je tiener? Misschien zijn er lelijke toestellen die je wil verstoppen achter schuifdeuren in de berging? Met deze lijst vind je de ruimte opnieuw uit, met nieuwe functies. En omdat wij een oplossing op maat van jouw ruimte maken, hoef je je niet te beperken tot standaard oplossingen.

4. Opmeten voor je kast

Meet alle netto-afstanden in de gekozen ruimte. Meet ook de hoogte tot het plafond. Onze meetgids kan je daarbij helpen.

5. Je bent al één stap dichter bij je nieuwe opbergoplossing.

Zodra deze lijsten klaar zijn – virtueel of op papier – neem je ze gewoon mee naar een Kvik-winkel in je buurt, voor een gratis bespreking. Als je een afspraak maakt en daarbij je metingen deelt, kunnen we meteen ter zake komen, voorstellen doen en je een aangepaste offerte bezorgen. Deze afspraak is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontdek onze Deense designs voor kasten

Designs