Is een DIY-keuken iets voor mij?

Alles wat je moeten weten als je zelf je keuken installeert

Doe-het-zelf, bouw-het-zelf, hobbyist, klussen, … Er zijn veel woorden om DIY te omschrijven en net zoveel redenen om het zelf te doen. Maar de meest voor de hand liggende reden om voor DIY te kiezen, dat is de korting.

Gemiddeld

kun je op een keuken 15% besparen

als je volledig voor DIY kiest

But there are many other things to consider other than just the money you can save – and we want to be sure you make an informed decision when you choose to DIY. So, let's talk about how much you can save, why you should choose DIY and when you maybe shouldn't.

Als jij serieus bent over DIY, zijn wij serieus over de DIY-korting

Het is vrij eenvoudig. De prijs van jouw project bestaat uit twee grote parameters:

  1. De hardware: keukenelementen en toestellen
  2. De software: dat zijn de lieve mensen die alles voor jou leveren, monteren en installeren bij je thuis. De mogelijke DIY-korting is de prijs voor hun tijd en inspanning. 

So how much IS that?

It would be unserious to name a specific figure since projects vary significantly in size and complexity. Statistically, the average DIY kitchen, bathroom or wardrobe project ends up with an approximate DIY discount of 15% if you fully install your project. We offer multiple DIY methods, and you can choose the one that suits you best - you can read about them below.

Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.665,-

3 manieren om je DIY-korting te besteden

Het is helemaal oké om het enkel voor het geld te doen —

Dat is eigenlijk wat onze installateurs doen.

CIMA dark oak

€ 10.472,-

— maar je kunt er ook voor kiezen om je keukendromen waar te maken

Kies voor DIY om die Quooker, die wijnkoelkast of dat duurder werkblad te kunnen betalen. Het is heel logisch om je hele budget in je droomkeuken te steken als je alles zelf kunt installeren.

— of je trekt je stijl door naar je badkamer of dressing

Misschien betekent DIY dat je je nieuwe Deense design kunt doortrekken naar een andere kamer, zoals je badkamer of inkomhal.

Laten we het eens hebben over skills voor een DIY-project van Kvik

Zoals je vast al weet, leveren wij altijd hoogwaardig Deens design op maat van jouw project, nauwkeurig tot in het kleinste detail.

Deens design draait om precieze lijnen en perfecte details. Als we dat vakmanschap niet tot in de puntjes naar de installatie zouden doortrekken, zou DIY waarschijnlijk gemakkelijker zijn. Met een inbussleutel die meestal in een pakket zit, kan iedereen zowat alles in elkaar steken. 

Maar dan zit je ongetwijfeld met kieren, ‘standaard’ afmetingen die niet in jouw specifieke ruimte passen, werkbladen die niet waterpas zijn en wiebelende kastjes. Geen Deens design dat dit kan goedmaken.

Geen inbussleutel. Geen standaard oplossingen. Enkel Deens design.

Dat betekent dat onze instructies gericht zijn op dat vakmanschap. En het gereedschap dat je nodig hebt? Dat is niet de inbussleutel in de doos. Je moet degelijk gereedschap in huis hebben én je moet het veilig kunnen gebruiken.

Bekijk dit filmpje om een idee te krijgen van wat het inhoudt.

Is DIY een goed idee?

Uiteraard beslis jij volledig zelf of je gaat doe-het-zelven of niet.

Maar in onze ervaring werkt de succesvolle doe-het-zelver net zo precies als een van onze installateurs, zoals die ‘aardige man’ in het filmpje hierboven, zij het misschien iets minder snel. Het filmpje geeft een goed idee van de uitdaging die je te wachten staat. De installateur in het filmpje heeft knap gereedschap, maar het is niet gespecialiseerd. Het zit meestal gewoon in je gereedschapskist. Hij zet schroeven recht in alle soorten muren en snijdt ronde en vierkante gaten uit kasten. Hij doet dat nauwkeurig en zit van de eerste keer goed, omdat hij ervaring heeft met het lezen van dit soort gespecialiseerde handleidingen. Hij is een ervaren Kvik-installateur maar volgde niet noodzakelijk een echte schrijnwerkopleiding. Hij is ook geen elektricien, maar hij kan toch de hele keuken installeren, toestellen inbegrepen. En dat kan jij ook, met het juiste gereedschap, de knowhow, een beetje geduld en genoeg lef. 

Wie kiest er best niet voor DIY?

Onze keukens (of badkamers of dressings) kunnen eigenlijk met succes worden geïnstalleerd door mannen of vrouwen, jong of oud. Maar als je denkt dat een keuken van Kvik net zo snel in elkaar is gestoken als een zelfbouwkast uit een groot woonwarenhuis, dan moeten we je teleurstellen. We raden je in dat geval aan om niet voor DIY te kiezen.