Composiet

Ben je actief in de keuken en heb je nood aan een werkblad dat tegen van alles en nog wat kan, dan is composiet misschien wel dé oplossing voor jou. Je krijgt hier immers een werkblad dat je gemakkelijk aan jouw keuken kunt aanpassen en bovendien is het composietoppervlak bestand tegen vuil en bacteriën.

CIMA light oak

€ 10.288,-

?

Wat is composiet?

Composiet is een uiterst stevig materiaal dat voor 95% uit kwarts bestaat en dezelfde hardheid heeft als graniet. Een composietwerkblad bestaat niet uit pure natuursteen en dat geeft je heel wat mogelijkheden om je keuken nog persoonlijker te maken.

Voordelen van een werkblad van composiet

Composiet ontstaat doordat kwarts en hars onder zeer hoge druk worden samengeperst. Daardoor heeft het composietmateriaal enkele bijzondere voordelen:

  • Krasvast oppervlak
  • Gemakkelijk te reinigen en onderhoudsvriendelijk
  • Bestand tegen vlekken

Reinigingsinstructies voor je werkblad

Een composietwerkblad reinigen is heel simpel en er bestaan specifieke reinigingsmiddelen voor composietwerkbladen. Bij hardnekkige vlekken kun je een schuurcrème gebruiken die specifiek bedoeld is voor composiet. Let wel op: gebruik geen reinigingsmiddelen met een pH-waarde van meer dan 12, zoals chloorhoudende middelen, ovenreinigers en ontvetters.

Hoewel een composietwerkblad uit stevig materiaal bestaat, is het niet bestand tegen grote hitte en temperatuurschommelingen die wisselen tussen warm en koud. Gebruik dus onderzetters als je de lasagne uit de oven neemt.