Graniet

Houd je van licht en gepolijst of van donker en mat? Graniet heeft vele uitstralingen en bij Kvik vind je een cool granieten werkblad voor elke keuken. Of je nu voor licht of zwart graniet gaat. Bekijk het aanbod verderop. Graniet is van nature een mooi en duurzaam materiaal. De natuurlijke kleurstructuren geven ieder werkblad zijn eigen uitstraling, waardoor je hele keuken persoonlijkheid en body krijgt. Met graniet krijg je een solide werkblad waar je vele jaren plezier van zult hebben.
Witte rustieke keuken met inbouwoven en witte fronten

Wat is graniet?

Graniet is een natuurlijk materiaal met unieke kleuren en patronen. Het wordt gewonnen uit de aardkorst, waarbij het in grote blokken wordt uitgesneden en vervolgens naar de grootte van een werkblad wordt aangepast. Daarna worden de randen van het onbewerkte werkblad geslepen en wordt het oppervlak behandeld. Er kunnen ook nog details en afwerkingen worden aangebracht. Graniet is een natuurlijk materiaal en dus mag je erop rekenen dat je een werkblad krijgt met een heel aparte look; de patronen in de steen zijn immers gecreëerd door de natuur en uniek voor jouw werkblad.

Voordelen van een granieten werkblad

  • Stevig en duurzaam
  • Een onbewerkte en organische uitstraling
  • Gaat tientallen jaren mee

Graniet schoonmaken

Een granieten werkblad is gemakkelijk te onderhouden: eenmaal per dag afdrogen met een uitgewrongen doek volstaat om vloeistofkringen en etensresten te vermijden. Heb je te maken met hardnekkig vuil dat je niet met water en wat stevig poetswerk kunt wegkrijgen? Graniet is ook bestand tegen wat hardere reinigingsmiddelen, op voorwaarde dat deze niet te zuur zijn (lage pH-waarde) of bleekmiddel bevatten.

Hoewel graniet een zeer stevig materiaal is, moet je wel een snijplankje gebruiken wanneer je groenten en andere zaken snijdt. Doe je dat niet, dan kun je je mes beschadigen, kan het werkblad zijn glans verliezen en is er een toenemend risico op vlekken.

Graniet mag dan wel zeer hittebestendig zijn, toch raden we aan om onderzetters te gebruiken voor warme schotels. Zo ben je er zeker van dat het werkblad niet beschadigd raakt door de ruwe bodem van schalen en pannen.

Om te vermijden dat het werkblad vloeistof absorbeert en vlekken krijgt, moet je je werkblad impregneren. Heb je een licht werkblad, dan volstaat het om het werkblad één keer per jaar te impregneren. Donkere werkbladen moeten slechts om de twee jaar worden behandeld.