Doe het zelf

De prijs speelt een grote rol wanneer je de plannen voor een nieuw huis of grote keukenrenovatie uittekent. Wil je al je spullen kwijt op een paar vierkante meter? Of droom je van een gezellige leefplek voor het hele gezin? Je vindt hoe dan ook een Deense designkeuken van hoge kwaliteit tegen een verrassend lage prijs. En wanneer het dan tijd is om je keukendromen waar te maken, kun je geld besparen als je ervoor kiest om je nieuwe keuken zelf te plaatsen.

Je kunt het zelf doen

Wanneer het tijd is om je nieuwe droomkeuken – of badkamer of maatkast – te bouwen, loont het altijd om je af te vragen of je het werk ook zelf kunt (en wilt) doen. Hoe moeilijk is het? Welk gereedschap heb je nodig? Hoeveel helpers heb je nodig?

Lees verder voor een overzicht van alle werken en hulp onderweg. Je ontdekt misschien wel dat het helemaal niet moeilijk is om het zelf te doen.

PRATO grey

€ 1.319,-

Zou ik mijn keuken zelf plaatsen?

Er is veel om rekening mee te houden als je het zelf gaat doen. We bundelden enkele tips om je op weg te zetten.

Ga je keuken afhalen

Als je alles zelf gaat doen, zul je eerst een groot voertuig of aanhangwagen moeten vinden om de artikelen veilig in je woning te krijgen.

Je haalt de nieuwe keuken af in je Kvik-winkel. Ze zit verpakt in flatpacks, die makkelijk in je busje of aanhangwagen zijn te krijgen. Neem zeker een sterke vriend mee om je te helpen dragen en inladen!

Je kunt ons ook vragen om de keukenelementen in ons atelier in elkaar te steken. Je haalt ze dan gemonteerd af en kunt ze sneller plaatsen.

Krijg een overzicht

Werd je nieuwe keuken thuis afgeleverd? Controleer dan of je alles in huis hebt. We raden je aan om je keuken en werkblad binnen op kamertemperatuur en bij een normale luchtvochtigheid te bewaren. Ook is het een goed idee om de kasten in de juiste volgorde te monteren en te plaatsen. Krijg een overzicht van de elementen en gebruik de gedetailleerde montage-instructies die bij je nieuwe keuken zitten.

CIMA light oak

€ 10.288,-

Steek je nieuwe keuken in elkaar

Ziezo, je hebt nu alle elementen. Je bent bijna klaar om je nieuwe keuken in elkaar te zetten! Teken zo nodig op de muur waar alle elementen moeten komen. Je ziet het project dan snel vorm krijgen en gaat sneller vooruit.

Montagehandleidingen

De hoeksteen van je keuken

Als je een kookeiland moet plaatsen, is het cruciaal dat de basis 100% in orde is. De plint is de ‘hoeksteen’ van de keuken waarop je onderkasten en werkblad rusten. Als die plint onstabiel of niet waterpas is, zal je keuken niet recht zijn. Beeld je maar eens in wat er gebeurt als je dan een ei op het werkblad legt …

Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.119,-

Een afspraak maken.

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.