Keramiek

Werkbladen van keramiek zijn de stevigste en meest solide werkbladen die je kunt vinden. Werkbladen van keramiek zijn nog harder dan graniet, wat betekent dat ze zeer goed bestand zijn tegen vlekken en krassen. Met keramiek krijg je dus een werkblad dat perfect geschikt is voor actieve koks, kleine knoeiers die overal aan zitten en het hele gezin. Zwart, wit of grijs? Bij Kvik hebben we werkbladen van keramiek in tal van kleuren voor elke keuken – modern, retro of misschien wel klassiek landelijk.

Wat is keramiek?

In tegenstelling tot andere organische materialen, zoals hout, marmer en graniet, is keramiek geen vast materiaal dat wordt bewerkt en gesneden. Het is een zachte massa die wordt vermengd met andere materialen en zo haar duurzaamheid verkrijgt. Vervolgens wordt die massa gebakken bij 1.200 °c. Dat levert uiteindelijk het meest robuuste werkblad op dat je kunt vinden.

Voordelen van keramiek

  • Krasvast
  • Hittebestendig
  • Verkleurt niet bij hoge warmte
  • Gemakkelijk te reinigen en onderhoudsvriendelijk

Wist je dat keramiek zowel een milieuvriendelijk als een duurzaam materiaal is? Het wordt immers gemaakt van herbruikbare natuurlijke materialen, zoals zand, klei, veldspaat en natuurlijke kleurpigmenten. Met een werkblad van keramiek verklein je dus je ecologische voetafdruk.

Reinigingsinstructies voor je werkblad van keramiek

Een werkblad van keramiek is onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te reinigen. Vaak volstaat het om het werkblad na gebruik gewoon even af te drogen met een microvezeldoek. Als je vindt dat je werkblad een grotere beurt nodig heeft, kan je voor de reiniging een reinigingsmiddel gebruiken met een pH-waarde van 4-6 of 8-10. Vermijd echter zeer zure reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen die bleekmiddelen bevatten. Keramiek heeft een hoge dichtheid; je hoeft het materiaal dan ook niet te impregneren.