Maak kennis met onze franchisenemers

Thijs & Lex Kaptein — Kvik Heerhugowaard + Kvik Hoorn

Thijs Kaptein wist altijd al dat hij samen met zijn broer Lex in zaken wilde gaan. Hij had een nieuw huis en was zelf op zoek naar een nieuwe keuken. Hij bezocht een van de Kvik winkels in Amsterdam.

Hij was zo onder de indruk van de showroom, het concept en de hele aanpak van de verkoper, dat hij, toen hij terug bij zijn auto kwam, Kvik snel opzocht op zijn telefoon. Hij vernam dat Kvik op zoek was naar franchisenemers in Nederland en vulde meteen ter plaatse de aanvraag in om franchisenemer te worden.

Zijn partner zat bij hem in de auto en ze zei dat hij gek was - hij had een goede baan, als vertegenwoordiger voor een bedrijf dat trouwjurken en formele kleding verkoopt. Maar hij was vastberaden en hij drukte op "verzenden" op de aanvraag.

Toen, tijdens de rit naar huis, belde hij Lex en vertelde hem dat hij de zaak voor hen had gevonden. 

Zeg ‘ja’ tegen de keuken

Lex had een achtergrond als timmerman en werkte voor een groot bedrijf dat appartementen op orde bracht als huurders verhuisden, zodat ze klaar waren voor de volgende bewoner. Thijs verkocht, zoals we al zeiden, trouwjurken en formele kleding voor een groothandel. De beslissing was dus een kwestie van een verschuiving van ja zeggen tegen de jurk naar ja zeggen tegen de keuken. 

Thijs zegt dat zijn werk vandaag niet echt anders is - toen ging het erom de winkel te overtuigen zijn lijn formele kleding te verkopen en vandaag gaat het erom een klant ervan te overtuigen dat een Kvik keuken iets voor hem is. Verkoop is verkoop. En in beide gevallen gaat het meestal om vrouwen die de uiteindelijke beslissing nemen.

En Lex is er om ervoor te zorgen dat de keuken perfect wordt opgemeten en gemonteerd bij de klant thuis. Ze vormen een geweldig team.

Luister naar hun hele verhaal in onze podcast

Het gaat om teamwerk

Voor Thijs en Lex begon het allemaal met hen als team. Hun vaardigheden vullen elkaar aan. Thijs is de extraverte, snelle verkoper die de klanten tegemoet treedt als ze de showroom binnenkomen. Lex zorgt er met zijn ervaring als timmerman voor dat de keukens op de juiste manier worden gemeten en geïnstalleerd. En hij drinkt veel koffie met de klanten, om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn.

Maar bij een succesvolle winkel gaat het ook om het team dat je in de winkel samenstelt - vooral als het tijd is om een tweede winkel te openen. De gebroeders Kaptein hebben een geweldig team - zowel buiten als binnen het magazijn. 

 

Fotocredit: Tazama

Je bent zo goed als je laatste keuken zeggen ze. Je moet dus altijd gefocust blijven, er bovenop om het te doen. Anders denk ik dat je het kwijtraakt.

— Thijs Kaptein
Mede-eigenaar, Kvik Heerhugowaard & Kvik Hoorn

Heb je ervan gedroomd om samen met je broer in zaken te gaan?

Of je zus of je partner? Maak die droom werkelijkheid. Meld je vandaag nog aan als Kvik-franchisenemer.

Solliciteer vandaag nog