Wij nemen je mee door je nieuwe DIY-dressing ...

Je nieuwe DIY-dressing is er. Proficiat! Heb je specifieke vragen over bijvoorbeeld de installatie van schuifdeuren? Of heb je graag een overzicht van alle installatiestappen voor je begint? Dan zit je hier juist!Een dressing is een fantastische oplossing voor zoveel verschillende soorten kamers. Maar net daarom verloopt de montage telkens ook anders. Hier volgen dus enkele essentiële maar algemene stappen.

MANO white

€ 5.234,-

Dressings met scharnierende deuren

Bestaat je dressing uit een aantal kasten met deuren? Dan lijkt de installatie sterk op die van keukenkasten. Misschien vind je nuttige filmpjes in onze videotheek

SCHUIFDEUREN black

€ 1.221,-

Dressings met schuifdeuren

Schuifdeuren zijn een fantastische manier om planksystemen zoals Vario 19 of Module 16 om te vormen tot grote en toch discrete dressingkasten. Je vindt de installatiehandleidingen in onze videotheek onder Dressings

VARIO19 white

€ 3.706,-

Open dressings

Tover een hele kamer of hoek om tot een dressing met Module 16 of Vario 19. In onze Videotheek onder Dressings ontdek je hoe.

Voor je met je DIY begint: 

Krijg grip op de steunmuur

Afhangend van het materiaal waaruit de muur is gemaakt, zal je moeten uitmaken of je de juiste schroeven gebruikt.

Welke rol speelt de vloer?

Je kleerkast rust op de vloer, die dus waterpas moet zijn om een solide basis te vormen. Hou rekening met de vloer die er uiteindelijk zal komen: wordt het tapijt, tegels of hout? Hoe verloopt de overgang tussen vloer en kast? Krijgt de vloer een nieuwe afwerking zodra de kast er staat? Of staat de kast er al op?

Hetzelfde voor het plafond

Als je schuifdeuren plaatst, reiken die dan helemaal tot aan het plafond? Zo ja, beschik je over de juiste metingen en eventueel het gereedschap om alles precies te plaatsen?