Meer ruimte met slimme opbergsystemen

Alle kamers verdienen aandacht en harmonie, zelfs de kleinste. Heb je een ‘klein maar fijn’ huis of kleine kamers? Dan bieden slimme opbergsystemen je verrassend veel ruimte voor zowat alles, van schoenen en kleding tot accessoires en alledaagse spullen.

Een kleine kast hoeft geen groot project te zijn! Sta je voor de uitdaging van een kleine inkomhal of wat de vastgoedmakelaar een “charmante en knusse slaapkamer” noemde? Vertrouw op onze tips voor slimme systemen die alle ruimte benutten, zonder dat je dat een fortuin moet kosten.

Een warm onthaal

Een kleine inkomhal vol jassen, schoenen en laarzen komt al snel rommelig over.

Toch kun je de ruimte meestal slim inrichten, ongeacht de grootte, zodat je makkelijk binnen en buiten kunt stappen. Voor de schoenen zijn er slimme legplanken. Vooral een smalle gang heeft baat bij schuifdeuren, die jassen uit beeld houden en de hoogte volledig benutten. Bovendien nemen ze geen plaats in wanneer je ze opent.

Werk af met een hoedenplank en eenvoudige, mooie hangers die lucht en licht in de kamer creëren.

VEDA white

€ 2.782,-

Ruimte voor je dromen in de slaapkamer

In een kleine slaapkamer ligt een systeem met inbouwkasten voor de hand. Maar misschien vind je in een hoek ook wel plaats voor een handige kast met scharnierende deuren of schuifdeuren. Maar ook het bed kan efficiënte opbergruimte bieden. In slimme lades op wieltjes bewaar je handdoeken, donsdekens en kerstversieringen onder het bed. Zo maak je ruimte voor grote dromen, zelfs in een kleine slaapkamer.

SCHUIFDEUREN mirror

€ 810,-

De kleine oplossing die een groot verschil maakt

Kies lades in plaats van planken

Met praktische, ruime lades profiteer je van de diepte en heb je een beter overzicht dan wanneer kleding en spullen in stapels op een plank liggen. Lades zijn zelden de goedkoopste optie. Maar ze benutten wel alle ruimte in de kast en bieden dus een optimaal opbergsysteem. Gooi vuile kleding in slimme, uittrekbare wasmanden en plaats je lades onderin de kast, waar je er makkelijk bij kunt.

Profiteer van de hoogte van vloer tot plafond

Maak komaf met de dagelijkse ergernis van rommel op je kast te moeten zien. Hoge schuifdeuren van vloer tot plafond steken alles netjes weg. Plaats bovenin misschien wat extra legplanken. Ze zijn perfect voor slaapzakken, dekens voor gasten en andere dingen die je niet vaak nodig hebt. De strakke, harmonieuze look krijg je op de koop toe!

Vind extra ruimte

Een smalle ingang of schuine muren zijn vaak verspilde ruimte. Heb je een laag plafond? Creëer dan de illusie van hoogte met legplanken onder het plafond. Zo schep je ruimte voor mooie opbergdozen, boeken of een rijtje kleurrijke stiletto's! Creëer meer vloerruimte door weinig maar ruime meubels te plaatsen. En bevestig legplanken aan de muur. Ze houden je spullen van de vloer en scheppen een aangenaam, luchtige gevoel in de ruimte.

Weet je niet meer wat er allemaal in je kleerkast zit? Als je weinig ruimte hebt, kun je zomerse topjes, shorts en jurken makkelijk wegstoppen achter dikke truien en wollen sokken. Orden je kleerkast volgens seizoen: Leg winterkleding in de zomer achterin de kast of in dozen en haal ze boven zodra de temperatuur weer keldert. Het is alsof je twee keer per jaar een nieuwe kleerkast krijgt!

Correct meten is heel belangrijk.

Niet zoveel ervaring met het meetlint? Volg dan deze richtlijnen wanneer je opmetingen moet doen voor een nieuwe kleerkast met schuifdeuren:

  • Hoogte - wordt op drie plaatsen gemeten: aan de linkerkant, in het midden en aan de rechterkant. Het is de laagste afmeting die de hoogte bepaalt.
  • Breedte - gemeten aan vloer en plafond om te zien of de muren scheef zijn. De laagste afmeting bepaalt de breedte.
  • Diepte - de standaard diepte van onze oplossingen is 68 cm. Zo heb je zeker genoeg plaats voor kasten, rails en schuifdeuren.

Laat ons je helpen de ideale oplossing te vinden. We hebben tonnen ervaring met zowat alles, van compacte kleerkasten tot exclusieve inloopkasten.

Meetgids voor je maatkast

Maak een afspraak

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

Kleerkasten en schuifdeuren

Designs
— VARIO19 white

Een prachtige, eenvoudige open kast, ontworpen met een focus op strakke lijnen en een vlotte toegang tot wat je het meest gebruikt.

— SMART black

Slimme schuifdeuren in het zwart voor wie droomt van een elegante en minimalistische kleerkast.

— MILK

De kleerkasten van Milk zijn perfect voor wie klassieke en eenvoudige witte kasten met deuren wil.