Gids voor kleine keukens

Hoe haal je het meeste uit je keuken als de ruimte beperkt is? Een kleine keuken betekent niet noodzakelijk overvolle lades en kasten. Het is niet omdat je maar een paar vierkante meter hebt dat je genoegen moet nemen met een kitchenette. Je kunt in een kleine keuken op veel manieren plaatsmaken voor al je vaatwerk en keukentoestellen. Onze tips zullen je helpen om je kleine ruimte optimaal te benutten.

Een goede keuken voldoet aan je persoonlijke wensen en noden. We hebben allemaal een eigen visie van hoe een keuken er moet uitzien en hoe ze ingericht moet zijn. Denk goed na over wat je van je nieuwe keuken verwacht en of die wensen realistisch zijn in de ruimte die je hebt. Misschien heb je extra werkbladruimte nodig om te hakken, te kneden en te dresseren … Of maak je met die extra werkbladruimte liever een eethoekje? Beslis wat voor jou belangrijk is in je nieuwe keuken.

5 vragen om jezelf te stellen

1. Wat vind je leuk/niet leuk aan je huidige keuken

2. Moet de keuken zijn aangepast aan jouw noden of deel je ze ook met anderen?

3. Moet er een eethoek zijn? Of heb je liever extra werkbladruimte?

4. Welke stijl moet je keuken hebben? En past die bij de rest van je woning?

5. Zijn je dromen realistisch op het vlak van ruimte en budget?

MILK white

€ 2.985,-

Gebruik kleur om ruimte te creëren

Als je keukenruimte beperkt is, kun je met de juiste kleuren een gevoel van ruimte scheppen. Er is veel dat je kunt doen om de kamer groter te laten lijken.

Denk na over de kleuren die je wilt gebruiken voor je nieuwe keuken. Als je maar een paar vierkante meter hebt, kan het verleidelijk zijn om enkel lichte kleuren en wit te kiezen. Maar als je zowel donkere als lichte tinten gebruikt, accentueer je de lichte elementen en creëer je dynamiek.

PAVIA white

€ 4.785,-

Ga slim om met je ruimte

VEDA green

€ 2.790,-

Droom je van een conversatiekeuken maar ben je beperkt in ruimte? Onze conversatiekeukens zijn er niet alleen voor grote woningen. Als je keuken bijvoorbeeld een verlengstuk van de woonkamer is, kan een conversatiekeuken een logische oplossing zijn. Zo kun je praten en plezier maken met familie en vrienden terwijl je in de potten staat te roeren.

Onze Conversatiekeukens® voor kleine ruimtes

Verken al onze keukendesigns