Laat je inspireren

Gids voor een zwart keukendesign

PRATO black

€ 7.028,-

De witte keuken zette jarenlang de toon in huis. Maar nu zijn kleuren en een meer persoonlijke keuken weer helemaal in. Een keuken is niet langer gewoon een keuken. Het is een ruimte waar gekookt, gewerkt, gepraat en gespeeld wordt en waarmee je een statement maakt. Veel mensen stappen dus af van de strakke, klinisch witte keuken en kiezen voor een keuken met pit.

Droom jij van een keuken die eruit springt maar die tegelijk ook de Deense designtraditie in ere houdt?Dan is een zwarte keuken misschien wel iets voor jou.  De meeste mensen kiezen voor een witte, heldere keuken. Een zwarte keuken is dan ook een opvallende keuze.

 

Wij belichten de charmes van een zwarte keuken.

Deens design in een zwarte keuken

Het is niet de kleur die de Deense designkeuken definieert. Het is het design van de keukenmodules, de materialen waaruit ze bestaat en de minimalistische look. Onze zwarte keukens verruimen deze traditie met een heel nieuwe look. 

Zwarte houten keuken met keukeneiland

MANO sera

€ 8.842,-

Speel met de details

Twijfelen is oké. Want uiteindelijk wil je een keuken die nog vele jaren meegaat. Je kunt je lichte keuken ook breken met zwarte elementen die je keuken meer persoonlijkheid geven. Dat kunnen zwarte toestellen zijn, in plaats van de typische oplossing in geborsteld staal, maar ook een zwarte spoelbak en kraan. Ontdek onze ruime keuze aan toestellen, spoelbakken en kranen.

Verken onze keukenproducten

Werk je keuken af met het juiste werkblad

Je werkblad moet praktisch én mooi zijn. Om te beginnen moet het tegen veel bestand zijn, want in een keuken wordt echt geleefd. Daarnaast moet het ook bij je keukendeurtjes passen. Een zwarte keuken beperkt je keuze niet. Ze geeft je de kans om sterke contrasten tussen kleuren en materialen te creëren.


Speel met het contrast tussen zacht en hard met keukendeurtjes in houtfineer en een werkblad in graniet of composiet. Of omrand je matte deurtjes met een gepolijst werkblad in een lichte, glanzende finish.

Verken onze ruime keuze aan werkbladen

Kies een contrast

Zwart & wit

Ga voor een scherp contrast met een wit werkblad.

Wit composietblad

Plaats een duurzaam werkblad in wit composiet.
Wooden worktop with a black sink

Massief houten werkblad

Een massief houten werkblad geeft je zwarte keuken een organische look.

CIMA dark oak

€ 10.472,-

Ga voor bijpassend

Hou de donkere look met een donker werkblad.

Voor welke look ga jij?

Moet de keuken ingetogen zijn?Of moet ze eruit springen en om aandacht vragen?Het draait allemaal om de keukendeurtjes. Want die geven je keuken haar uiteindelijke look. Droom je van een zwarte en lichte keuken met een natuurlijke en stijlvolle look? Dan zijn zwarte keukendeurtjes in eikenfineer misschien wat je zoekt.Hier draagt ook de zichtbare eikenstructuur van de deurtjes bij tot de organische look van je keuken.

Verken onze deurdesigns