Je afval sorteren? Hou het simpel

Elk land en zelfs stad of gemeente heeft eigen regels voor het sorteren van afval. Met onze oplossingen wordt je afval netjes gesorteerd, zoals het hoort, welke regels je ook moet naleven!

Natuurlijk doe je al je best voor onze planeet. Maar in je nieuwe keuken kan je nog een klein beetje beter doen … met minder moeite! De sorteeroplossingen die je kiest tijdens het ontwerp van je droomkeuken met een van onze keukenadviseurs vormen misschien wel de duurzame inspanningen van je hele gezin voor de komende 20 jaar.

Ontwerp je gewoontes

Er is geen machine die afval sorteert. Je doet dat automatisch. En dat wordt tien keer eenvoudiger als je jezelf een degelijk afvalsysteem gunt, om zo betere, eenvoudige gewoontes te creëren! Het ideale systeem is:

  • Op de optimale werkhoogte geplaatst
  • Gemakkelijk toegankelijk
  • Moeiteloos leeg te maken 
  • Hygiënisch en zoveel mogelijk vrij van geurtjes
  • Afgestemd op de sorteerregels

That is why we at Kvik have trash sorting systems that, even though they aren't rocket science, offer an intelligent way for you to to easily sort trash now – and in the future.

Midden in mijn droomkeuken?

Ja! Wij raden je aan je afval zo snel mogelijk te sorteren, dus terwijl je de broccoli spoelt, bietjes schilt en de prei schoonmaakt. Gooi je biologisch afval en de verpakking in één vloeiende beweging weg, elk op hun eigen plaats. En dan is het logisch dat alle afvalbakken al klaarstaan voor jou.

Een speciale afvalkast verandert alles

In een standaardkeuken zit de vuilnisbak meestal in de spoelbakkast. En dat is niet zo gek, want dit is de drukste werkzone. Maar dat betekent ook dat je achteruit moet stappen om erbij te kunnen … en de kast blokkeert voor anderen als je aan de spoelbak bezig bent. Slimmer is een speciale afvalkast met een uittreklade, met sorteerbakken op een goede hoogte waar je langs twee kanten bij kunt. Wanneer je ze niet gebruikt, is ze gesloten en onzichtbaar.

Centraal zodat iedereen er bij kan

Een afvalkast van Kvik is slank en past overal in de keuken. Toch raden wij een centraal plekje aan, zodat je er vanuit meer dan één werkzone bij kunt.

Duurzaam – van beide kanten

Een speciale afvalkast is meestal maar half zo breed als de andere kasten en kan eender waar in de keuken staan. Je past het Cube-systeem gewoon aan het aantal sorteercategorieën in jouw regio aan.

Soms moet je in hokjes denken

Het veelzijdige CUBE-systeem maakt slim gebruik van de ruimte

– en omdat de vorm vierkant is, kun je de modules afstemmen op je huidige (en toekomstige) afvalnoden.

Als een afvalkast geen optie is …

… in je keuken heeft het Cube-systeem ook ultramoderne modulaire oplossingen om in eender welke Kvikspoelbakmeubel te plaatsen

Typisch voor Deens design

De vorm heeft veel functies: Vierkant om ruimte te besparen, een stevig maar slank deksel om het hygiënisch en geurvrij te houden, en een stevige handgreep om zonder gedoe je afval buiten te zetten.

Als je keuken speciale eisen heeft

Misschien is je ruimte beperkt of hou je afval graag verborgen. Dan is het aan de muur gemonteerde, innovatieve RecCollector-systeem wel iets voor jou. Het breekt met de traditionele aanpak en maakt gebruik van een muur. En het is net zo handig en veelzijdig als het Cube-systeem!