Volg gewoon deze

5 tips voor de aankleding van je kleerkast

VARIO19 white

€ 3.706,-

Van plan om een nieuwe, fantastische kast voor je slaapkamer, inkomhal, berging of de kinderkamer te plaatsen? Vooral in de planningsfase loont het om goed na te denken over het hele project, zodat je nog vele jaren van je kast kunt genieten.

Bij Kvik vind je de ultieme combinatie van praktische functionaliteit en tijdloos design.Van broekenrekken en uittrekbare manden tot schoenenplanken en kledingroedes (zelfs met ingebouwde ledverlichting!) …We hebben talloze accessoires, zodat je de flexibele kleerkast kunt inrichten met veel slimme opbergmogelijkheden.Onze op maat gemaakte opbergruimte met een slimme binneninrichting biedt jou en je gezin (én je portemonnee!) precies wat je nodig hebt.

5 gouden tips

Efficiënt kastdesign

1. Breng je kleding onder in categorieën

Het klinkt misschien banaal, maar veel mensen krijgen dit niet voor elkaar.Verdeel je kleding in categorieën – jurken, broeken, hemden enzovoort – en alle subcategorieën, zoals kleur of gelegenheid (formeel, feestelijk, zakelijk, casual).Zo gaat de kleerkast er ordelijker en aantrekkelijker uitzien en vind je sneller wat je nodig hebt.Indelen volgens seizoen is ook een goed idee, zodat je dikke truien in de zomer bijvoorbeeld achterin of bovenin de kast liggen.

2. Gebruik planken en dozen

Denk praktisch als je je kleerkast indeelt. Planken zijn goed voor verloren ruimte, vooral bovenin de kleerkast. Dozen zijn perfect voor sjaaltjes, sokken en andere snuisterijen die anders geen logische vaste plek hebben. Vermijd open planken in grote ruimtes, want dan zit je kleding in geen tijd onder het stof.

3. Geen kast zonder lades

Lades zijn een must als je je kleerkast inricht. Wie van orde houdt, zal ervan genieten om ondergoed te scheiden van sokken en andere losse spulletjes op te bergen in ruime, praktische lades. Zo heb je alles binnen handbereik en behoud je het overzicht. Voorzie altijd lades in het onderste deel van de kast zodat ze vlot toegankelijk zijn.

4. Slimme broeken

Heb jij, je echtgenoot of tiener ook zoveel broeken die in stapels in de kleerkast liggen? Een slim alternatief is een uittrekbaar broekenrek waarop broeken en jeans netjes naast elkaar hangen, zonder kreuken. Je hebt dan ook meteen een overzicht van de tinten die bij dat ene hemd of die ene trui passen.

5. Kleine spiegel op de kast hier

Zorg ervoor dat je jezelf kunt zien – het liefst nog van top tot teen – wanneer je outfits uitkiest. Kies schuifdeuren met geïntegreerde spiegels of een slimme spiegel die uit de kast wordt geschoven en na gebruik weer gewoon op zijn plaats schuift. Met een grote spiegel in de kleerkast ben je zeker dat je outfit er perfect uitziet voor je de deur uitgaat.

SCHUIFDEUREN mirror

€ 810,-

Ontdek het potentieel van kastdesigns

Bekijk al onze kastdesigns
— Stijlvolle schuifdeuren

Een modern leven kan rommelig zijn. Wil je echt alle ruimte in je kleerkast benutten? Dan raden wij stijlvolle schuifdeuren aan. Daarmee gebruik je alle hoekjes van de kamer, bovenop de volledige hoogte.De schuifdeuren worden aangepast aan de berging, kinderkamer, slaapkamer en waar je ze maar nodig hebt. Zo krijg je een harmonieuze stijl doorheen het huis. Je krijgt ook meer vloeroppervlak, want kasten met schuifdeuren nemen geen extra ruimte in wanneer je de kast opent.

— Hoge kasten en inbouwkasten

Met onze maatkasten gaat er geen centimeter verloren! Een praktische hoge kast met legplanken biedt talloze mogelijkheden voor het opbergen van truien, winterkleding en slimme dozen met sjaals, wanten en fietsverlichting.Slimme inbouwkasten geven je onverwachte ruimte in bijvoorbeeld de kinderkamer, wanneer je ze ook combineert met een bed.