Benut alle ruimte — 6 tips voor efficiënte opbergoplossingen in de badkamer.

VEDA white

€ 660,-

Ben je ook altijd op zoek naar opbergruimte in je badkamer? Je bent niet de enige. Badkamers zijn vaak kleine ruimtes. Ze worden in geen tijd een rommeltje van flesjes, handdoeken en andere spullen. Met een beetje creativiteit kun je de opbergruimte in je badkamer optimaal benutten en organiseren. We geven je hier zes praktische tips om de opbergruimte in je badkamer op een handige en aantrekkelijke manier te gebruiken.

Wastafelmeubels

Wastafelmeubels zijn populair als opbergruimte in de badkamer dankzij hun veelzijdigheid en functionaliteit. Je vindt ze in diverse afmetingen en stijlen. Beter nog: pas ze aan jouw specifieke noden aan! Wastafelmeubels hebben doorgaans lades en legplanken voor het opbergen van bijvoorbeeld toiletartikelen, handdoeken en andere onmisbare spullen.

Een voordeel van zo’n kast is dat ze kunnen worden ontworpen in functie van de beschikbare ruimte in je badkamer. Dus zelfs in een kleine badkamer past een kast die veel opbergruimte biedt, zonder de hele kamer in te palmen. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen, zoals hout of laminaat, dit in functie van de stijl van je badkamer.

Heb je een grotere badkamer? Dan kan een dubbele wastafelkast met twee aparte opbergruimtes een mooie oplossing zijn. Gedaan met bergen toiletartikelen en geruzie over opbergruimte. Leg de rommel aan banden en maak opruimen gemakkelijk.

Ontdek hier meer designs

Organiseren per functie

Een eenvoudige manier om een efficiënter en handiger opbergsysteem te creëren, bekom je door je badkamerartikelen per functie te organiseren. Als je je spullen groepeert op basis van hun gebruik, vind je ze snel terug zonder eerst tussen de warboel van stijltangen, flesjes of potjes te moeten zoeken.

Een makkelijke plek om daarmee te starten, is de ‘mondzone’. De meeste mensen doen dit eigenlijk automatisch. Je creëert een ruimte voor alle mondhygiëneartikelen zoals tandenborstels, tandpasta en mondspoeling. Het is een typisch voorbeeld van organiseren naar functie. Je kan een mandje of schaaltje op het wastafelblad zetten, of een lade of legplank vrijmaken voor deze artikelen. Op die manier zijn alle benodigdheden voor mondhygiëne op één plaats, netjes en vlot toegankelijk. Ziezo, het startschot om te beginnen organiseren op functie is gegeven!

Je kunt zo ook een aparte opbergruimte creëren voor make-up, haarproducten, de badspeeltjes van de kinderen of doucheproducten. Maak plaats vrij in je wastafelmeubel of op legplanken en groepeer spullen in schaaltjes, bakjes of tasjes. Door alles gescheiden en georganiseerd te houden, stroomlijn je de ochtendroutine en verloopt deze veel vlotter.

Ontdek hier onze bamboebakjes

Benut de muren

Plaats zwevende of ingebouwde planken boven het toilet of tegen een ongebruikte wandruimte om plaats te maken voor toiletartikelen, decoratie items of handdoeken. Open rekken zijn ideaal om je favoriete badkameraccessoires zoals kaarsjes of planten, uit te stallen. Zo blijven ze toch netjes en bereikbaar.

Misschien heb je wel een vrije muur … maar niet genoeg ruimte voor een legplank. Hang dan haakjes of een handdoekenrek. Zo benut je de ruimte optimaal en heb je een handige oplossing voor handdoeken, kamerjassen of andere spullen die anders kostbare vloer- of kastruimte innemen.

Bekijk hier onze wandrek FERRO

Gebruik de kastruimte

Heb je kasten in je badkamer? Dan beschik je al over kostbare opbergruimte. Stap één kan afgevinkt worden! Als je die ruimte goed wil gebruiken, is het wel belangrijk dat je de inhoud van die kasten op een logische manier organiseert.

Opbergbakjes of inzetstukken voor lades bieden een efficiënte oplossing om je badkamerkasten in te delen, alles te scheiden en het overzicht te bewaren.

Ook stapelbare bakjes of mandjes zijn een optie! Je kan ze verticaal stapelen om de ruimte volledig te gebruiken, waardoor ze bijzonder handig zijn voor het opbergen van bijvoorbeeld handdoeken of washandjes

Ruimtebesparende oplossing voor je kleine badkamer

Een badkamerspiegel met ingebouwde opbergruimte is de ideale oplossing om meer plaats te creëren, in elke badkamer. De verborgen ruimte achter de spiegeldeur is een klassiek ontwerp dat nooit uit de mode raakt. De plankjes zijn perfect voor het opbergen van toiletartikelen, cosmetica en andere essentials zoals tandenborstels, scheermesjes en medicatie.

Dit type van opbergoplossing is praktisch én stijlvol. Je houdt je badkamer overzichtelijk en netjes, en voegt er een moderne en functionele touch aan toe. En omdat je spullen een eigen plekje kregen, komt er ruimte vrij op het wastafelblad. Win-win!

Er zijn diverse badkamerspiegels met ingebouwde opbergruimte, met bijvoorbeeld plankjes, haakjes of mandjes. Er zijn zelfs modellen met ingebouwde verlichting, wat handig is wanneer je je opmaakt of scheert. Ze geven je dagelijkse leven ook een vleugje glamour!

Bekijk hier onze badkamerspiegels met opbergruimte

VEDA white

€ 660,-

Weg met die rommel

Schep tot slot regelmatig orde en maak komaf met spullen die je niet meer gebruikt. Die verlepte plant waarvan je hoopt dat ze op magische wijze weer zal herleven? Haal ze weg. Een hoop bijna lege shampooflesjes? Weg ermee. Opruimen en wegdoen is een must als je de badkamer overzichtelijk wil houden. Wastafelbladen, lades en kasten staan in geen tijd vol spullen die je niet meer nodig hebt of gebruikt. Als je dat te ver laat komen, wordt je badkamer druk en chaotisch.

Neem je opbergnoden af en toe onder de loep nemen. Zo voorkom je dat rommel de overhand neemt. Meer opbergruimte nodig? Dan is het misschien tijd om eens stil te staan bij je opbergoplossingen. Ga op zoek naar creatieve ideeën om spullen op te bergen, zoals hangmandjes of legplanken.

En maak er een gewoonte van om spullen meteen na gebruik op te ruimen. Zo voorkom je dat spullen blijven liggen en blijft je badkamer netjes.

Je kan de opbergruimte in je badkamer op veel manieren benutten en overzichtelijk houden. Plaats een badkamerkast, hang planken en maak slim gebruik van kastruimte … Het zijn fantastische manieren om meer opbergruimte te creëren. Of organiseer alles in gelabelde bakjes en mandjes. Je badkamer blijft netjes en die ochtendspits verloopt vlotter. Een spiegel met ingebouwde opbergruimte is nog zo’n handige en stijlvolle oplossing. Regelmatig schoonmaken en sorteren is een must als je de chaos wil bedwingen. Met deze tips benut je al het potentieel van je badkamer en creëer je een praktische ruimte die uitnodigend is voor iedereen.