Klaar om je nieuwe DIY-badkamerkast te plaatsen?

MANO sera

€ 1.571,-

Proficiat! Je hebt een badkamerkast gekozen. Ze zal je badkamer echt compleet veranderen, welke stijl je ook kiest. Misschien maakt ze deel uit van een project dat je volledig uitwerkte met je Kvik-adviseur … Maar het kan ook zijn dat je alles helemaal zelf doet. Hoe dan ook: we overlopen hier al het voorbereidende werk en vertellen je waar je aan moet denken voor de plaatsing van je DIY-badkamerkast.

Eerst de basis

Heeft de loodgieter zijn werk gedaan? Zijn de vloeren en muren klaar?

In de meeste gevallen is het loodgieterswerk prioritair, omdat je nieuwe badkamerkast er overheen wordt geplaatst. Je kunt je leidingen en aansluitingen natuurlijk ook verplaatsen. Maar daarvoor heb je wel een erkende loodgieter en misschien ook een aannemer nodig. Je lokale Kvik-adviseur kan je aanbevelingen doen over de plaatsing van je sanitaire voorzieningen en je vertellen hoe je een verplaatsing ervan kunt vermijden als het echt te veel gedoe is.

En de elektricien?

Hetzelfde geldt voor de stroomaansluitingen naar bijvoorbeeld een spiegel met achtergrondverlichting of stopcontacten in een kast. Het handigste is natuurlijk om de bestaande elektriciteitsdraden te gebruiken. Hoe dan ook moet al dit werk afgerond zijn voor je de kast gaat plaatsen.

Kasten installeren

Bekijk ons handige filmpje

Klik op deze afbeelding om een filmpje af te spelen over het installatieproces. Dit is een algemeen filmpje voor al onze badkamerkasten. Het is dus mogelijk dat je met vragen blijft zitten.

Lees de installatie-instructies  

Je vindt papieren instructies in de leveringsdoos van je kast. Maar je vindt de montagehandleidingen ook hier. Je hebt dan wel het artikelnummer nodig (dat staat op de factuur).

Je Kvik-adviseur 

Zit je met twijfels? Neem dan contact op met de Kvik-winkel in je buurt en het liefst nog met de verkoper die je hielp met de aankoop van je kast.