Zo hou je de keuken schoon

Wij hebben massa’s tips voor de schoonmaak en het optimale onderhoud van je keuken.

Onder de schoonmaak van de keuken kunnen we helaas niet onderuit. Het is misschien niet je favoriete bezigheid … Maar wat is het daarna genieten van die schone, schitterende keuken! En met leuke muziek erbij wordt deze klus een pak aangenamer. Dit zijn onze tips voor een schone, ordelijke en goed onderhouden keuken. De muziek, die kies je zelf! Heb je daar toch hulp bij nodig? Wij houden wel van deze playlist van The Kitchn. 

Kies je materialen slim uit

Denk bij het kiezen van je keuken al na over het schoonmaakgemak. Moet poetsen snel gaan? Kies dan materialen die bestand zijn tegen vingerafdrukken en vlekken en die een minimaal onderhoud nodig hebben.

Laminaat en composiet zijn makkelijk schoon te maken. Je veegt vettige afdrukken en vlekken gewoon weg met een vochtige doek. Krassen en vlekken zijn ook minder zichtbaar in een werkblad met een lichte structuur.

Verleng de levensduur van je keuken

Bescherm je keuken met schoonmaakproducten die niet te agressief zijn.

Pak kalkaanslag in de zone rond de spoelbak aan met milde producten op basis van zuur. Gebruik op de keukendeurtjes, werkbladen en handgrepen mild zeepsop dat vet en eiwitten bestrijdt.

Hou oppervlakken schoon en vermijd krassen met een zachte katoenen doek of microvezeldoek.

Green fronts with integrated handles and a wooden worktop

De perfecte schoonmaakhulpjes

Wij ontwikkelden een reeks producten waarmee de schoonmaak en het onderhoud van je keuken een fluitje van een cent wordt. De reeks omvat olie, boenmiddelen en schoonmaakmiddelen voor verschillende ondergronden. De producten reinigen en beschermen je keuken en houden het materiaal mooi en efficiënt. Je vindt de producten in een Kvik-winkel in jouw buurt. 

Vind hier een Kvik-winkel in je buurt