Opbergoplossingen voor een kinderkamer

Kleding en speelgoed van de kinderen opbergen wordt kinderspel met onze opbergoplossingen. En de oplossing groeit gewoon met je kind mee! Dit zijn onze tips & tricks om de kinderkamer netjes te houden.

Slimme opbergruimte — pientere oplossingen voor de kinderkamer 

De slaapkamer is voor je kind zoveel meer dan een kamer om in te slapen. Het is een zitkamer, een speeltuin, een studeerplek en een kleedkamer … allemaal tegelijk! Geen wonder dat een kinderkamer inrichten zo’n hersenbreker is. Daarom schreven wij deze opberggids – vol tips en inspiratie – om je te helpen wat ruimte vrij te maken en alles slim in te richten.

 

#1 Denk verticaal — hou de vloer vrij

Een kinderkamer is vaak smal. Die van kleine kinderen ligt al snel vol speelgoed. En voor een tiener kan een kleine kamer beklemmend en frustrerend aanvoelen. Als extra vierkante meters toevoegen geen optie is, zul je de vloer moeten vrijmaken. Dat doe je door de volledige hoogte van de muur te gebruiken als opbergruimte. Daarom zijn hoge kleerkasten of kasten met ingebouwde schuifdeuren een fantastisch idee. Een ontwerpexpert in een van onze winkels kan je er alles over vertellen!

 

Flexibele opbergoplossingen voor opgroeiende kinderen

Kinderen houden van spel en zintuiglijke stimulatie. Maar ze groeien ook als kool! Meubels die nu misschien perfect bij hun interesses passen, zien er over een paar jaar kinderachtig uit. Onze ontwerpexperts helpen je met opbergoplossingen die voldoen aan de huidige noden van je kind terwijl ze al denken aan wat je toekomstige tiener nodig zal hebben. 

#2 Benut de hoogte — opbergruimte eerst

Help je kind zijn kamer opgeruimd te houden door vaak gebruikte spulletjes een ander plekje te geven. Leg dagelijkse spullen op een makkelijk bereikbare hoogte, zoals in lage lades of op planken. Zo kan je kind ze eenvoudig zelf nemen en wegleggen. Seizoensgebonden of zelden gebruikte dingen leg je hoger, of zelfs daar waar je kind er niet bij kan, om rommel te voorkomen.

 

Een oplossing voor elke persoonlijkheid

Ben je nogal ‘chill’? Dan helpen open legplanken, mandjes met labels en kleurrijke speelgoedbakken je met opruimen. Voor wie altijd van hot naar her rent, zijn schuifdeuren handig om snel bij voetbalschoenen en hockeysticks te kunnen. Wie het graag netjes en overzichtelijk houdt, vindt gemoedsrust met modulaire rekken en opbergoplossingen op wieltjes.

We zijn er trots op dat onze opbergoplossingen bij jou als persoon passen. Vraag de ontwerpexpert in de Kvik-winkel in jouw buurt naar de nieuwste creatieve oplossingen. 

#3 Investeer in kwaliteit — je krijgt er veel voor terug

Het is verleidelijk om voor de kinderkamer naar goedkopere meubels te grijpen, vooral als je weet dat die het hard te verduren gaan krijgen. Maar met degelijke meubels die lang meegaan en bestand zijn tegen een stootje, investeer je in de toekomst van je huis.

Al onze kleerkasten zijn gemaakt van stevig en hoogwaardig materiaal dat grondig werd getest. Zo geniet je kind nog heel lang van zijn droomkamer.

 

 

 

Modulair design voor creatieve opbergruimte in de kinderkamer

Hou de kamers van je kinderen net zo fris en uniek als zijzelf. Optimaliseer de kleerkastruimte met modulair en hoekig opbergdesign. Zo maak je in de rest van de kamer ruimte vrij voor creatieve expressie. Wil je een vrolijk en speels ontwerp? Of mag het wat meer ingetogen zijn? Wij creëren samen met jou een kamer waar je kind dol op zal zijn!

Maximaliseer ruimte en stijl met Deens design

Ga naar een Kvik-winkel en wij tonen je ruime kasten met een intuïtief modulair design. Deze kasten bieden plaats aan alle kleertjes, speelgoed en prullen van je kleintje. En naarmate je kind opgroeit, pas je ze eenvoudig aan! Ga creatief aan de slag met een van onze ervaren ontwerpers en creëer een unieke kamer, op maat van jouw gezin. En misschien wil je kind wel mee nadenken? 

 

 

 

#4 Uit het zicht — uit het hoofd

Schuifdeuren zijn een fantastische opbergoplossing voor kinderkamers. Ze nemen weinig vloerruimte in beslag en bieden een vlotte toegang tot alle spullen van je kinderen, terwijl de kamer er toch netjes blijft uitzien. Is opruimen vandaag wel het laatste van je zorgen? Dan schuif je je op maat gemaakte deur gewoon dicht. De rommel bestaat dan even niet. 

Ga snel eens met een van onze ontwerpexperts praten over onze collectie schuifdeuren, voor een snelle opbergoplossing.