Laat je inspireren

Gids voor een houten keukendesign

CIMA light oak

€ 9.953,-

Hout is het bouwmateriaal van de natuur. En wij zijn dol op hout! We verwerkten dit robuuste materiaal dan ook in verschillende elementen. Zo zijn er werkbladen in verschillende houtsoorten. Kastdeuren hebben we met essen- of eikenfineer. Droom je van een mooie houten keuken voor een fantastische prijs? Lees hier hoe je op een betaalbare manier meer hout in je keuken krijgt.

Een ambachtelijke keuken is gemaakt van massief hout. Zo’n keuken is stevig en duurzaam, maar ook erg duur.

Wij combineren de lichte look van de designkeuken met de stevigheid van de ambachtelijke keuken. Afhankelijk van je budget kun je bepaalde producten, zoals je werkblad, in massief hout krijgen. En dan zijn er nog kastdeuren met hoogwaardig houtfineer. Beide varianten ademen een organische expressie in een authentieke Deense stijl.

Overweeg misschien

Een werkblad in massief hout

Het werkblad drukt een grote stempel op de algemene look van de keuken. Het maakt je keuken af. Een massief houten werkblad kan je keuken de look & feel van een ambachtelijke keuken geven.

Een werkblad in massief hout heeft een warme en zachte gloed, in tegenstelling tot een blad in graniet of keramiek. Je maakt ook minder lawaai wanneer je er potten, pannen en borden op zet. Bovendien kun je het blad afschuren wanneer je te veel slijtage ziet.

Houtsoorten voor elke keuken

Elke houtsoort heeft zo haar eigen voordelen. Daarom vind je bij ons werkbladen in verschillende houtsoorten. Wij bieden verschillende kleuren en tinten, zodat je altijd de gewenste look vindt. Eén ding hebben ze wel gemeen: ze zijn allemaal makkelijk in onderhoud.

Kies uit: 

  • Es
  • Bamboe
  • Beuk
  • Eik
  • Walnoot

 

Ontdek ons brede assortiment houten werkbladen
Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.780,-

Organische deuren met veel structuur

De deuren zijn bepalend voor het design van de keuken. Droom je van een keuken met dezelfde natuurlijke look als een houten keuken? Kies dan deuren met houtfineer. Met deuren in houtfineer krijg je een organische expressie. De natuurlijke korrel van het hout wordt het belangrijkste kenmerk van je keuken.

Bekijk onze lades

Enkele van onze houten keukendesigns

CIMA dark oak

€ 10.472,-

VEDA light oak

€ 10.830,-

Duurzaam hout

We gebruiken gecertificeerd duurzaam hout. In 2011 werden we een van de eerste FSC-gecertificeerde keukenfabrikanten in Denemarken.  FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een internationale non-profitorganisatie die ervoor zorgt dat het kappen van bomen en de productie van hout gebeuren in omstandigheden die een beter leven voor de lokale bevolking in bosgebieden over de hele wereld verzekeren. Met een houten keuken met FSC-label heb je de garantie dat ze werd geproduceerd in verantwoorde omstandigheden die bijdragen aan een groenere wereld.

Lees meer over FSC

Ontdek onze houten keukendesigns

Bekijk hier al onze keukendesigns