De bijkeuken: de verborgen parel van je huis ontwerpen

Heeft je huis een bijkeuken? Wow, jij hebt de jackpot gewonnen! Zo niet, dan heb je er misschien gewoon een andere naam voor: de achteringang, wasruimte, berging, garagehoek of zelfs veranda. Dit soort ruimte kan zoveel functies vervullen en kan er soms erg slordig uitzien: de meeste mensen denken er zelden aan om ze in te richten.Met een beetje inspiratie en Deens design kun je van je bijkeuken een juweeltje maken. We geven je enkele van onze favoriete ideetjes:

Voor elke bijkeuken begint de inspiratie met de praktische behoeften

Gewoonlijk stellen wij voor te beginnen met uw droom - maar in het geval van een bijkeuken is het het meest zinvol te beginnen met uw behoeften. 

De bijkeuken, de alchemist van je huis

Ongeacht de naam van de ruimte, is de kans groot dat de hoofdtaak ervan is om op magische wijze een andere kamer in je huis te ondersteunen. Voornamelijk 'rommel' veroorzakende taken die andere kamers niet 'bereid' zijn op te vangen. Het is ook heel normaal dat ze verschillende functies heeft: een tweede ingang, een voorraadkast, een berging, een werkplaats en een wasruimte. Dat alles in één en dezelfde ruimte.

Focus en zie het breed in je bijkeuken

Een goed uitgangspunt is om de belangrijkste functies van je huidige bijkeuken te bepalen, 'all-in' te gaan op die functies en te kiezen voor 'zwaardere' uitrusting:

  • Een wasbak moet dieper en groter zijn dan die in je keuken
  • Er moet meer ruimte zijn voor het ophangen van jassen: regenjassen en buitenwerkkledij nemen meer plaats in.
  • Het werkblad van de bijkeuken moet eerder robuust zijn dan verfijnd, om een duurzame tafel te vormen waar je niet moeilijk over doet
  • Veel opbergruimte voor alle spullen die daar ongetwijfeld terecht zullen komen

 

Kvik XL en XXL - Deens design voor bijkeukens

Gezien de vele functies die je bijkeuken zal vervullen, of het nu een tweede keuken, werkplaats of berging is, raden we aan om te upgraden. Je zal jezelf dankbaar zijn voor het kiezen van kasten uit ons XL- en XXL-assortiment. Meer ruimte en meer bergruimte om je bijkeuken onder controle te krijgen. 

Leg de lat hoger voor je wasgoed, je rug zal je dankbaar zijn.

Plaats ten eerste je wasmachine en droogkast hoger, daar waar ze horen, op jouw hoogte. Plaats ze op een lage kast (in je favoriete ontwerp) om de perfecte hoogte te bereiken of vraag om advies in je lokale Kvik-winkel.

In een op maat gemaakte schuifdeurkast kun je zowel je gewone kleding als huisdhoudproducten opbergen, evenals je droogrek en strijkplank. Daarbij zal je nog genoeg plaats behouden om die winterdekens helemaal tot aan het plafond op te bergen.

Van de moestuin of vers van de markt: ruim het op met stijl

Als je bijkeuken wordt gebruikt als tweede werkplek om grote diners klaar te maken, luister dan goed. Een modern, goed uitgerust aanrecht is slechts het halve werk. Je hebt een goede voorbereidingsplek nodig om ervoor te zorgen dat je bijkeuken niet in een rommelige nachtmerrie verandert. We raden een degelijke diepe wasbak en een sterke keukenkraan aan die bij jou, jouw voedselbereiding en uiteraard jouw dinerplannen past.

Jouw eigenzinnige berging houdt van op maat gemaakte schuifdeuren

Bijkeukens zijn de plek bij uitstek voor het opbergen van al die benodigdheden die je niet zo vaak gebruikt maar toch nodig hebt - en met een extra kast met schuifdeuren kan je alle kanten op. Laat ons er een op maat maken voor al je spullen. En houd die ski's en padelracket netjes weggeborgen totdat je ze nodig hebt. 

Integreer omvangrijke uitrustingen met op maat gemaakte elegantie

Boilers, ovens, leidingen, die zekeringskast die altijd een vreemde vorm heeft (en erg lelijk is), hebben de neiging om de inrichting van een bijkeuken te verstoren. Met Deens design is er een manier om dat te omzeilen, zelfs tegen een verrassend lage prijs. Vraag een van onze showroomconsultants om de mogelijkheden te bespreken. Zoals een volledige muurkast of een schuifdeurkast. Maximaliseer je opbergvolume tot aan het plafond, terwijl je alle afzichtelijke elementen verbergt!

Deze afbeelding: Met dank aan @SkoleniRaasted via Instagram

Als je bijkeuken als ingang wordt gebruikt...

... dan geeft hij waarschijnlijk een kijk op je dagelijks leven: de kinderen en hun vrienden komen binnen en laten overal hun boekentassen achter. De hond loopt na de regen met modderige poten naar binnen. Het is een drukke ruimte voor activiteiten en spullen. Natte jassen, winterkleren en vieze laarzen die een thuis nodig hebben. Plus een bankje om ze aan te trekken? Dat moet er ook in passen! De hoge kasten van Kvik redden je leven van maandag tot zondag, met veel schoenenrekken en ruimte op de hoogste planken voor truien, handschoenen en nog veel meer.

Deze afbeelding: Met dank aan @Home_by_Soendergaard via Instagram