Tips om je kleine badkamer optimaal te benutten

PAVIA white

€ 1.030,-

Heb je een kleine badkamer? Dan moet je hier zijn! Een kleine badkamer, mini-badkamer of smalle badkamer kan een heuse uitdaging worden, en vooral als er ‘s morgens een heel gezin in moet kunnen passen. Maar zelfs als je meer dan één badkamer hebt, is het bij het ontwerpen van een tweede, kleine badkamer belangrijk dat je alle opties kent om die kleine ruimte optimaal te benutten.Inspiratie voor een kleine badkamer vind je meestal op twee manieren: de op organisatie gerichte manier en de creatieve manier. We raden je aan beide te volgen.

Deens design is fundamenteel gunstig voor kleine badkamers

We krijgen vaak de vraag waar men kleine badkamermeubels kan vinden.

De organisatorische aanpak - meer vrije ruimte

Hoewel er mini-legplanken, mini-wasbakken en mini-kasten bestaan, is een slimme indeling vaak nog de beste oplossing. Waarom richt je al je badkamereisen niet in rond één perfect badkamermeubel? Berg al je badkamerspullen op in een grote lade, exact daar waar je ze nodig hebt. Bekijk hier onze badkamerkasten.

 Met een ingebouwde wasbak volgt orde vanzelf

Een wandkast met een ingebouwde wasbak creëert het gevoel dat je over veel ruimte beschikt, zelfs in een kleine badkamer! En omdat het blad één en al wasbak is, kun je er geen spullen op laten slingeren. Bekijk hier onze ingebouwde wasbakken.

MILK white

€ 395,-

Wat zijn de beste visuele trucjes voor kleine badkamers?

Er zijn een paar principes die je moet weten. Voel je vrij om er creatief mee om te gaan … of probeer ze allemaal uit!

Een kleine badkamer groeit in het volledig wit …

Deze optische illusie werkt ook met andere heldere kleuren, zoals grijs. En sorry, we verkopen geen verf. Maar als we dat wél zouden doen, zouden we veel tinten wit en grijs hebben, omdat die zo mooi bij Deens design passen.

... en met spiegels

Vooral omdat onze ogen een spiegel zien als een opening naar een andere ruimte. Een grotere spiegel is dus beter dan een kleine. Maar hang hem wel op de juiste plaats! Onze showroomadviseurs kunnen je helpen. Je vindt al onze spiegels hier.

... en met prachtige verlichting

Prachtige verlichting betekent niet noodzakelijk veel en fel licht. Vooral in kleine badkamers in witte tinten kunnen slimme verlichtingsoplossingen wonderen doen wanneer daglicht niet voldoende is. Vraag onze showroomadviseurs om hulp. Je ziet al onze badkamerverlichting hier.

 

VEDA white

€ 660,-

Moet je een kleine badkamer op een andere manier inrichten?

Ja … en nee.

In een kleine badkamer komt het er vooral op aan het oog te strelen. In een saaie badkamer voel je meteen hoe beperkt de ruimte is.

Je kleine badkamer smeekt om jouw creativiteit en een persoonlijke touch. Hierin kunnen we je natuurlijk niet adviseren. Helaas gooien veel mensen alle remmen los en smijten ze er eender wat tegenaan. Maar in een kleine badkamer werkt een goed doordacht design met een beperkte decoratie vaak het best.

In een kleine ruimte kan je persoonlijke stijl schitteren, vooral als je selectief bent in wat je laat zien.