Gids voor een L-vormige keuken

De L-vormige keuken is in veel landen een gekende en geliefde klassieker. En dat verbaast ons niet! Dit type keuken is eenvoudig op te stellen en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Toestellen worden makkelijk in een nuttige opstelling geplaatst … en ze ziet er ook gewoon fantastisch uit! Zeker als je kiest voor modern Deens design.

Vroeger was de keuken een werkplek die achterin het huis werd verstopt, ver van vrienden, familie en het dagelijkse leven. Maar toen we in de jaren 90 de Conversatiekeuken® introduceerden, werd ze een integraal onderdeel van ons leven. Nu vind je L-vormige keukens centraal in elk huis. Ze is het kloppende hart van de woning, daar waar het leven wordt geleefd.

Een keuken in een L of een U?

Je kent deze misschien het beste als een L-vormige keuken. Maar ze kan ook een U vormen, met eventueel een schiereiland erin. Je kunt hier bijvoorbeeld een extra zitplaats toevoegen. Zo krijg je een U-vormige keuken met een bar waar je leuke gesprekken voert met vrienden bij een glas wijn, of de kinderen met huiswerk helpt terwijl je hun brooddozen voor morgen klaarmaakt.

Heb je geen ruimte voor een volledige U-vorm? Overweeg dan een L-vorm. In plaats van de hoek van de keuken in een hoek van de kamer te plaatsen, kun je een van de zijkanten in de kamer laten uitlopen. Jij beslist. De keukenexpert in jouw buurt kan je helpen de juiste oplossing voor jouw ruimte te vinden.

Bekijk hier meer mogelijkheden

Een kleine L-vormige keuken

Hoe krijg je een coole L-vormige keuken als je maar een paar vierkante meter hebt? Makkelijk! Onze keukenexperts helpen je alle potentieel van de ruimte te benutten. Maak gewoon een afspraak, breng de afmetingen mee en laat je aangenaam verrassen door al je mogelijkheden.

 

Laat je inspireren door onze gids voor kleine keukens

Schep in een L-vormige keuken extra opbergruimte met XXL

Met een L-vormige keuken in XXL heb je niet zoveel ruimte nodig om plaats te maken voor meer. Je krijgt maar liefst 40% extra ruimte in lades en kasten, in ruil voor amper 12,8 cm vloeroppervlak. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? We leggen het kort uit. We maken de keukenelementen 80 cm hoog, zodat je een werkblad met een optimale hoogte krijgt. De plint maken we smaller, zodat je in de gewonnen ruimte meer kunt opbergen. Alles bij elkaar krijg je zo 40% meer opbergruimte en 20% meer werkbladruimte.

Ontdek hier onze XXL-oplossing

Bekijk voorbeelden van L-vormige keukens

NOLIAM white

€ 4.836,-

Een functionele multi-kamer

Integreer je keuken in je woonkamer

Kies contrasten

Combineer witte keukendeuren met een zwart werkblad.

Keuken voor kleine ruimte

Benut de ruimte met een kleine L-vormige keuken.

Dat luchtige gevoel

Een witte keuken voelt licht en luchtig aan.

De Kvik Leefkeuken® — zet ze naar je hand.

De magie van de Kvik Leefkeuken® schuilt niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin steekt. Het is het hartelijke gelach dat weerklinkt tijdens een etentje met familie, de troostende stilte bij een snack in de late avond, samen uitkijken naar de cake die in de oven staat te rijzen, en het stiekeme gefluister en gegiechel bij een kopje thee midden in de nacht. Elke keuken kan een Kvik Leefkeuken® zijn, of het er nu een voor twee of voor een druk gezin is.

Het zijn je verhalen, je gedeelde avonturen en je gekoesterde herinneringen die de keuken tot leven brengen. Dus haal er plezier, gesprekken en verbinding bij. En kijk hoe je keuken uitgroeit tot het hart van je huis, tot een echte Kvik Leefkeuken®.

Meer over de Kvik Leefkeuken®
Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.780,-

Meer L-vormige keukendesigns

Verken hier al onze keukendesigns